Tocanita rosie cu ficatei si piept de pui

de mihaelar63 in Ficat, 7 Ian 2019 | 4448 vizualizari

 

 Motanul zice ca a salivat la ce a preparat Rocsi , Eu am poftit la ce apreparat Motanul .: https://www.bucataras.ro/retete/tocanita-de-ficatei-de-pui-cu-costita-53193.html. Pai eu de ce sa nu execut bunatate de tocanita ? Mai ales ca am ficatei de pui stransi de la pasarile crescute in ograda soacrei . BIneinteles ca eu am mai schimbat cate ceva in functie de gust si posibilitati .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ficatei depui -de la pasari crescute in ograda
  • 200 gr piept de pui afumat
  • 1 ceapa rosie
  • 4 catei usturoi
  • 1 lingura mare de untura proaspata de porc
  • 1 lingura pasta de ardei cu telina- productie proprie
  • 1 lingurita pasta iute de ardei -productie proprie
  • 1 lingura mare pireu de tomate concentrat
  • 1/2 lingurita boia de ardei
  • sare
  • pireu de cartofi simplu si salata de castraveti cu ceapa -pentru servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita rosie cu ficatei si piept de pui:

  1. Ficateii se tin in apa rece cateva ore. din cand in cand se schimba apa .
  2. Punetii ficateii  la scurs intr-o sita de excesul de lichid .
  3. Feliati mai marunt pieptul de pui afumat .
  4. Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt .
  5. Se pune untura proaspata de porc  la incins si se soteaza usor ceapa si usturoiul .
  6. Se aduga ficateii de pui in jumatate de cratita . In cealata jumatate se pune boiaua si pasta de rosii care usor prajite vor da o culoare frumoasa tocanitei .
  7. Dupa 2 minute amestecati totul si sarati usor .
  8. Se aduga pasta de ardei iuti si cea de ardei cu telina .
  9. Turnati o cana cu apa si lasati sa fiarba inabusit la foc molcom 15 minute .
  10. Daca este necesar sau doriti mai mult sos adugati putina apa .
  11. Oricumse va forma un sos foarte bun . Mie imi place sa fie mai subtrel si sa-l servesc cu pireu de cartofi .
  12. Inainte de sfarsitul fierberii adugati si pieptul de pui afumat .
  13. Nu este nevoie mai repede , acesta este semi-preparat deja .
  14. Gustati si sarati daca mai doriti .
  • Serviti tocanita de ficatei si piept de pui alaturi de garnitura preferata .

Noi am avut garnitura , pireu de cartofi simplu si salata de castraveti cu ceapa .

                        Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Nu dati cu piatra !!! Am pus untura de porc proaspata topita in loc de ulei . Eu de ce sa nu pun , daca francezii pun unt ?

2

De cand ma stiu cele mai bune papricasuri si tocanite ies cu untura proaspata de porc .

3

Cu ajutorul pieptului de pui ce stane-folosit , am ,, inmultit" si am dat gust si mai bun tocanitei . Astfel am putut sa servesc cu usurinta masa pentru 4 persoane !

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita rosie cu ficatei si piept de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Rocsi 1

08.01.2019, 18:34

Bun, bun preparatul! Cred ca niste ficatei o sa le pregatesc si eu alor mei in aceste zile!

dantes 1

11.01.2019, 11:30

Buna!

mirela0911 1

14.01.2019, 11:40

Pe gustul meu!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de cartofi, cu costita afumata si legume, la tigaie