Tocanita siciliana de vinete

de Satisfyyourcravings in Mancaruri de post, 28 Iul 2016 | 5020 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ulei de masline
  • 2 vinete mari
  • 1 lingurita cu varf oregano uscat
  • piper
  • 1 ceapa rosie, mica
  • 2 catei de usturoi
  • 1 legatura mica de patrunjel
  • 2 lingurite capere conservate
  • 1 mana masline verzi
  • 2-3 linguri otet
  • 5 rosii mari, coapte, tocate
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita siciliana de vinete:

Se taie vinetele cuburi mari. 

Se toaca ceapa si patrunjelul fin.

Se incalzeste ulei de masline intr-o tigaie mai mare, la foc mediu spre mare. Se adauga vinetele, oregano, sare si piper si se scutura tigaia pana cand vinetele sunt acoperite de ulei pe toate partile. Se gatesc la foc mare 4-5 minute, scuturand tigaia din cand in cand. 

Cand vinetele devin aurii pe toate partile, se adauga ceapa, usturoiul, si tulpinile de patrunjel si se mai gatesc cateva minute, adaugand ulei daca mai este nevoie. 

Se adauga caperele, maslinele si otetul, iar dupa ce otetul s-a evaporat, se adauga si rosiile. Se lasa 15 minute la foc mic, amestecand din cand in cand. 

La final, se mai adauga sare si piper, daca este nevoie, se presara frunzele de patunjel deasupra si se stropeste cu ulei de masline. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita siciliana de vinete" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (7)

mirela0911 1

28.07.2016, 20:28

Ce buna trebuie sa fie!

Gherca Daniela 1

29.07.2016, 08:11

o tocanita tare buna!

Panacris 1

29.07.2016, 18:23

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pastai cu mujdei de usturoi