Tort aniversar 2

de mirela0911 in Torturi, 13 Feb 2011 | 4581 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pt.blat:

  • 8 oua
  • 8 lg zahar
  • 16 lg faina
  • 1 praf de copt
  • 1 lgt esenta rom
  • 4-5 lg ulei
  • 2 lg apa

Pt.crema: 

  • 250 ml lapte rece
  • 50 ml smantana pt.frisca
  • 1 plic crema pt.prajituri  de cacao cu rom
  • 3 kiwi
  • sirop (apa+zahar+esenta rom)

Pt.decor:

  • 300 ml smantana pt.frisca
  • 2 lg zahar pudra
  • 1 intaritor frisca
  • kiwi
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar 2:

Se separa ouale. Albusurile se bat bine cu un praf de sare. Se adauga pe rand cate o lg de zahar, batand bine dupa fiecare. Se pun galbenusurile tot pe rand, dupa care se adauga 2 lg apa, esenta si uleiul batand bine. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga in ploaie amestecand usor. Se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pt. aproximativ 20-25 minute (test scobitoare).

Se pune smantana si laptele intr-un bol, se pune si praful de crema si se mixeaza la viteza mare pana cand se intareste.

Dupa ce s-a racit blatul se taie in 2 si se insiropeaza, se pune crema iar deasupra felii de kiwi. Se pune cel de-al doilea blat, se insiropeaza si se orneaza dupa preferinte. Eu am ornat cu frisca si kiwi si am scris cu ciocolata topita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar 2" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Prima Latte III rosu

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (19)

mirela0911 1

14.02.2011, 20:56

Nadina, mersi
Vladimir multumesc

mihaelar63 1

26.02.2011, 01:19

Sa-ti traiasca flacaul
of , m-ai induiosat

adry88 1

04.07.2011, 15:50

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de lapte condensat si jeleu de visine