Tort aperitiv

de _Alina_ in Aperitive / Garnituri, 3 Mai 2013 | 11186 vizualizari

 

Numai bun de pus pe masa de sarbatori!

 

INGREDIENTE

Blat

  • 3 oua medii
  • 100 g faina
  • 100 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 1/4 lgt sare
  • 1/8 lgt chimen pudra
  • 1 lgt praf de copt

Umplutura

  • 290 g urda de vaci
  • 80 g iaurt
  • 60 g boabe de porumb fiert
  • 40 g rosii uscate
  • 25 g susan prajit
  • 5 g gelatina alimentara

Decor:

  • 285 g urda de vaci
  • 70 g iaurt
  • 50-100 g quinoa expandat
  • cateva frunzulite de menta
  • .............
  • 80 ml lapte fierbinte
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aperitiv:

1. Preincalzim cuptorul la 190°C.

2. Separam albusurile de galbenusuri.

3. Batem albusurile spuma ferma cu sarea.

4. Separat mixam galbenusurile cu uleiul, turnand putin cate putin, ca pentru maioneza.

5. Incorporam faina amestecata cu praful de copt in galbenusuri, apoi putin cate putin laptele si chimenul.

6. Inglobam 1-2 linguri de albusuri batute in compozitia cu galbenusuri, amestecand circular cu o spatula, apoi incorporam toata compozitia in albusuri cu miscari putine si ample (ca sa nu isi piarda volumul). 

7. Punem compozitia intr-o tava cu diametrul de 17 cm tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor, pe raftul din mijloc, timp de 35-45 min. Introduceti o scobitoare in mijlocul blatului, daca iese curata => blat copt.

8. Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca complet, apoi il taiem.

 Umplutura si decor

1. Punem urda si iaurtul intr-un vas si le mixam cu ajutorul unui mixer vertical.

2. Taiem rosiile cubulete si le adaugam in  compozitie alaturi de porumbul bine scurs si de susanul prajit. Adaugam gelatina alimentara preparata conform instructiunilor, amestecam bine si dam la frigider pana in momentul folosirii.

3. Pentru decor procedam la fel ca la pasul 1.  

Asamblare:

1. In vasul in care am copt blatul, punem o folie de aluminiu /alimentara, punem prima felie de blat  si o ungem cu 40 ml lapte fierbinte. Asteptam  5-8 minute sa se absoarba laptele apoi punem umplutura si urmatoarea felie pe care o vom unge mai apoi cu restul de lapte fierbinte. Dam la frigider 1 h.  

2. Scoatem blatul din vas pe un platou, il imbracam in crema de urda il bagam din nou la frigider macar 1 ora. Imbracam apoi marginile tortului in quinoa expandat, iar deasupra punem frunzulitele de menta.

 

TIPS-URI

1

  Daca doriti puteti adauga in umplutura sunca presata, piept de pui, etc..

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aperitiv" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv cu limba de porc si sos de maioneza