Tort aperitiv cu cremă de brânză, somon și icre negre

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 7 Mar 2013 | 11837 vizualizari

 

Rețeta anului 2012, la aperitive, m-a cucerit definitiv. Vio_dreams, mulțumesc pentru inspirație. Nu am rezistat tentației și cu ocazia aniversării mele am executat-o, adăugând amprenta Panacris! A avut mare succes, chiar unul senzațional!

 

INGREDIENTE

  • pâine rotundă 3 felii mari de cca. 5 cm,
  • Pentru crema de brânză cu somon afumat:
  • · cremă de brânză 200 g.,
  • · unt 100 g.,
  • · smântână 50 g.,
  • · somon afumat 150 g.,
  • · icre negre de capelin 1 lingură,
  • · piper alb proaspăt măcinat,
  • · zeamă de la o lămâie sau limetă,
  • Pentru crema de brânză cu mărar:
  • · cremă de brânză 200 g.,
  • · unt 100 g.,
  • · smântână 50 g.,
  • · mărar proaspăt 1 legătură,
  • · ceapă verde 1 legătură,
  • · piper alb proaspăt măcinat,
  • · sare iodată,
  • · coajă de lămâie/limete.
  • Pentru decorul tortului cu somon afumat şi mărar:
  • cremă de brânză 100 g.,
  • brânză topită feliată Chedar 8 felii,
  • icre negre de capelin 2-3 linguri
  • somon afumat 2-3 fâşii
  • felii de lămâie,
  • crenguţe de mărar.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aperitiv cu cremă de brânză, somon și icre negre:

Prepararea cremei de brânză cu somon:

Crema de brânză se amestecă cu untul la temperatura camerei, până se omogenizează. Apoi se adăugă smântâna,  somonul afumat tăiat bucățele, zeama de la o limetă,o lingură de icre negre, amestecându-se ușor până se încoporează toate ingredientele.

Prepararea cremei de brânză cu verdeţuri:

Crema de brânză se amestecă cu untul la temperatura camerei, până se omogenizează. Se toacă mărunt verdeţurile, se adăugă peste cremă de brânză, se asezonează cu sare şi piper alb, amestecându-se uțor, până se înglobează toate ingredientele. Atenţie nu se păstrează la frigider ci la temperatura camerei.

Pentru ansamblarea tortului, se pune pe platou prima felie de pâine, se unge cu crema de brânză cu verdețuri, se pune al doilea blat de pâine, se pune crema brânză cu somon și icre, se acoperă cu al treilea blat de pâine. Tortul se unge cu cremă de brânză cu verdețuri și  se îmbracă cu felii de brânză topită. La baza se decorează cu jumătăți de felii de lămâie și rămurele de mărar. Tortul se decorează cu somon, crenguţe de mărar și o bordură din icre negre.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aperitiv cu cremă de brânză, somon și icre negre" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort aperitiv cu crema de branza,somon si ciuperci