Tort Arici

de burdulea56 in Torturi, 16 Mai 2011 | 5470 vizualizari

 

Acest tortulet l-am pregatit anul trecut pt nepotica noastra.
Sursa de inspiratie: in bucataria Sabinei, careia ii multumesc respectuos.

 

INGREDIENTE

  • 500 grame biscuiti populari,
  • 3 linguri mari cu miere,
  • 4 linguri cacao,
  • 100 grame zahar,
  • 3 pliculete zahar vanilinat,
  • 1 lingurita scortisoara,
  • 200 grame nuca de cocos,
  • 50 grame unt,
  • 2 esente de rom,
  • 300 ml lapte,
  • 3 linguri stafide.
  • Pentru crema si pentru ornare:
  • 1 cutie de mascarpone (250 grame),
  • 50 grame zahar pudra,
  • o cescuta de cafea pregatita,
  • 2 linguri de cacao,
  • cereale Viva(pentru tepi).
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Arici:

Se rup biscuitii in bucati mai mici si ii amestecam cu celelalte ingrediente (miere, cacao, nuca, unt....). Compozitia trebuie sa aibe consistenta aceleia pentru salam de biscuti. Daca mai este nevoie adaugati putin lapte. Compozitia obtinuta se da la frigider pentru aprozimativ 1 ora pentru a se intrepatrunde aromele.

Intre timp se pregateste crema de mascarpone: branza se amesteca impreuna cu zaharul, cafeaua si cacao timp de 3 minute. Se scoate compozitia de la frigider, se pune pe un platou si se modeleaza ariciului. Se intinde crema de mascarpone peste el, apoi se infig cerealele Viva, care imita tepii. Se pun ochii si nasul din aceleasi cereale. Este de efect!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Arici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

burdulea56 1

19.05.2011, 20:20

Sabina, multumesc pt urari, iti multumesc mult pt reteta, da asa este copiii iubesc acest desert.

burdulea56 1

19.05.2011, 20:21

eduard, flor, sufletista, va multumesc mult.

burdulea56 1

19.05.2011, 20:23

lilyk, RuxyRux, mamaieelena, mimmi, LUK, ma bucur tare mult, va multumesc de aprecieri.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu cale