Tort Barbie

de Miha in Torturi, 24 Iul 2010 | 8007 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 8 oua
  • 4 linguri ulei
  • 200 g zahar
  • 8 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom
  • Pentru crema:
  • 400 g ciocolata cu lapte
  • 600 ml frisca
  • Pentru sirop:
  • 150 g zahar
  • 200 ml apa
  • Pentru decor:
  • 400 ml frisca
  • bombonele pt decor
  • 1 papusica Barbie
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Barbie:

Blat:

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu zaharul si un praf de sare,ca la bezea.  Galbenusurile se amesteca cu uleiul si esenta de rom. Se toarna totul peste albusul batut, apoi se pune cacaoa si faina amestecata cu praful de copt. Compozitia se imparte in 2 parti.

Prima parte am copt-o intr-un ceaun bine uns cu ulei si tapetat cu faina. Cea de-a 2-a parte intr-o cratita cu diamentrul putin mai mare decat ceaunul, de asemenea bine unsa cu ulei si tapetata cu faina. Blaturile se coc la foc mediu, in jur de jumatate de ora. Se face proba cu scobitoarea. Se lasa la racit pe un gratar.

Crema:

Ciocolata se topeste impreuna cu frisca pe foc mic. Se aduce totul la punctul de fierbere, nu se da in clocot. Se omogenizeaza si se da la rece pentru cateva ore, apoi se mixeaza pana vom obtine o crema pufoasa.

Sirop:

Zaharul il caramelizam, apoi il stingem cu apa. Se lasa deoparte pana se topeste caramelul si se raceste.

Blaturile racite se taie in 2 sau 3, in functie de cat au iesit de inalte.

Intr-un castron tapetat cu folie alimentara vom asambla tortul, cate un blat insiropat si un strat de crema. Se acopera cu folie si se da la rece pentru cateva ore, de preferat de seara pana dimineata.

Se rastoarna tortul pe un platou si in mijloc vom face o gaura, in functie de grosimea papusii, pe care o invelim in folie de la talie in jos. Daca sunteti mai sadici ii puteti rupe picioarele si sariti peste etapa aceasta. :)))

Se orneaza cu frisca, dupa preferinta si imaginatie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Barbie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

tanyapatap 1

10.12.2010, 23:06

zaharia_mihaela2005 1

16.08.2012, 00:19

Foarte frumos tortul. Am reusit sa il fac si eu azi pt printesa mea care a fost fff incantata.

Miha 1

16.08.2012, 09:47

Ma bucur tare mult. Imi inchipui bucuria printesei!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort de pere cu crema de iaurt.