Tort Cremsnit

de dobrezaira in Torturi, 11 Dec 2012 | 11806 vizualizari

 

Pentru ca astazi este ziua mea, mi-am propus sa fac un tort asa cum imi place mie, cu vanilie si fructe. Eu personal nu ma dau in vant dupa ciocolata ( ceea ce nu pot spune despre copii), asadar astazi am profitat si iata ce a iesit.

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi
  • -1 aluat foietaj Bella
  • Crema 1
  • - Crema Cremsnit Dr.Oetker
  • 700 ml lapte dulce
  • Pentru choux-uri
  • - 100 gr. unt,
  • 200 ml apa,
  • 200 gr faina,
  • 4 oua
  • Crema 2
  • - 500 ml lapte
  • 150 gr zahar
  • 3-4 linguri faina
  • 100 gr unt vanilie
  • 300 gr frisca lichida
  • Pentru ornat
  • - fructe proaspete si zahar pudra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Cremsnit:

Mai intai eu am facut choux a la creme. Am pus untul cu apa la fiert, cand a clocotit si untul s-a topit am turnat toata faina si am amestecat pe foc pana s-a omogenizat. Am dat la rece si cand coca a devenit usor calduta am adaugat ouale unul cate unul amestecand dupa fiecare pana la incorporare. Am pus compozitia in seringa si am facut gramajoare mici pe care le-am copt la foc mai intai iute, iar apoi potrivit ( mi-au iesit 2 tavi).

Intre timp am pregatit crema pentru choux: faina, zaharul si laptele fiert si racit le-am pus pe foc pana s-a facut ciulama. Am dat la rece si apoi am incorporat untul, cu mixerul, apoi frisca batuta. Cu aceasta crema am umplut gramajoarele pe care eu le-am taiat pe jumatate.

Aluatul de foietaj dezghetat ( 2 foi) l-am decupat cu o farfurie de 25cm diametru si am copt pe dosul formei de tort, pe rand cele doua foi. Din restul am facut saleuri.

Crema Cremsnit de la Dr. Oetker, mai exact praful l-am mixat cu 700 ml lapte rece.

Asamblare : Am pus un "blat" de foietaj, crema cremsnit, al doilea blat, am uns marginile si pe deasupra cu crema de la choux, iar peste, pe margine am asezat choux-uri, iar in mijloc am pus felii de kiwi si de portocala. Am pudrat cu zahar.

TIPS-URI

1

Cine doreste poate pune gelatina peste fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Cremsnit" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort Cremsnit