Tort cu blat de cacao si crema de ciocolata

de laylalala in Torturi, 29 Apr 2010 | 21336 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru Blatul de cacao
  • 175 gr zahar pudra
  • 175 gr unt, moale, plus pentru tava
  • 4 oua, separate
  • 50 gr faina
  • 50 gr cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 2 lingurite scortisoara
  • 100 gr alune de padure, macinate
  • 100 ml vin dulce sau rom
  • Pentru crema
  • 200 gr ciocolata amaruie, topita 
  • 200 gr ciocolata alba, topita si racita
  • 250 ml frisca lichida, batuta
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu blat de cacao si crema de ciocolata:

Pentru Blatul de cacao

Incalzeste cuptorul la 180ᵒC.Unge cu unt si tapeaza cu faina o tava rotunda de 23 cm.
Bate untul cu zaharul pana cand obtii un amestec pal si pufos, apoi incorporeaza galbenusurile pe rand.Cerne peste acest amestec faina, cacaoa, praful de copt si scortisoara, apoi amesteca-le usor.Pe urma, inglobeaza alunele , alternanadu-le cu vin.
Bate albusurile spuma, apoi incorporeaza-le in 3 transe.
Toarna amestecul obtinut in tava si coace-l 35-45 minute.Lasa-l sa se raceasca 10 minute in tava, apoi rastoarna-l pe o farfurie si lasa-l sa se raceasca complet.

Pentru crema si asamblare

Pentru crema, amesteca frisca batuta cu cicolata alba.
Taie blatul de cacao in jumatate, orizontal.Unge primul blat cu jumatate din cantitatea de ciocolata amaruie.Deasupra intinde crema de ciocolata alba,apoi toarna restul de ciocolata amaruie.Aseaza al 2-lea blat de caco deasupra si da tortul la frigider pentru cel putin 1 ora.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu blat de cacao si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Medovik