Tort cu crema de dovleac

de adriana65 in Torturi, 26 Oct 2013 | 12217 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blat:
  • - 1 ou
  • - 80 g zahăr
  • - 75 g făină
  • - 1 lingură cu ulei
  • - 1 lingură cu lapte
  • - 1 lingură cu cacao
  • - 1/4 linguriţă cu praf de copt
  • - coaja rasă de la 1/2 portocală
  • Ingrediente pentru cremă:
  • - 200 g piure de dovleac
  • - 50 g zahăr
  • - 75 g mascarpone
  • - 200 ml smântână pentru frişcă
  • - zeama şi coaja de la 1/2 portocală
  • - 5 g gelatină
  • Finisare:
  • - 100 g marţipan
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de dovleac:

Se încălzeşte cuptorul la 190 grade C.

Începem cu prepararea blatului: cu mixerul pornit la viteză maximă se bate oul cu zahărul până ce acesta îşi dublează volumul. Se reduce viteza mixerului la treapta inferioară şi se adaugă uleiul şi laptele apoi făina amestecată în prealabil cu cacao, praf de copt şi coaja de portocală. Compoziţia se toarnă în tava tapetată cu hârtie de copt. Am folosit o tavă cu un diametru de 15 cm. Se coace 20 minute.

Pentru prepararea cremei procedăm astfel: Gelatina se hidratează 10 minute în sucul de portocală amestecat cu 1 lingură de apă rece. Gelatina hidratată se încălzeşte până la topire apoi se încorporează în piureul de dovleac. Se adaugă zahărul, coaja de portocală  şi mascarpone.  Se bate smântâna pentru frişcă apoi se încorporează în crema de dovleac.

Tava în care s-a copt blatul se tapetează cu folie alimentară. Blatul se taie în două. Primul  blat se pune pe fundul tăvii, se acoperă cu crema de dovleac apoi se acoperă cu al doilea blat.

Tava se dă la frigider pentru 3 - 4 ore.  Pentru fasonare am folosit 50 g marţipan pe care l-am întins peste tort . Din ce a rămas am confecţionat şi  3 dovlecei în miniatură.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de dovleac