Tort cu crema de iaurt si piersici

de camelia75 in Torturi, 2 Ian 2013 | 19171 vizualizari

 

Este un tort usor de facut si foarte gustos!!!Nu o sa regretati daca-l “executati” !

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blat
  • 8 oua
  • 3 linguri apa
  • 8 linguri pline cu zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • un varf cutit sare
  • 13 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2-3 lingurite cacao
  • Ingrediente pentru crema de iaurt
  • 200 ml frisca lichida
  • 300 gr iaurt
  • 6 linguri pline zahar pudra
  • 1 plic gelatina granule
  • 1 compot (400 gr) piersici
  • 1 cutie ananas
  • 1 zahar vanilat
  • Ingrediente pentru decorarea tortului :
  • 200 ml frisca lichida
  • piersici din compot
  • 1 pliculet tort gelee incolor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de iaurt si piersici:

Mod de preparare blat:

Incalziti cuptorul.

1.Separati albusurile de galbenusuri.

2.Cu mixerul bateti albusurile cu sarea si apa pana devin spuma,apoi adaugati zaharul si zaharul vanilat si mixati pana ce zaharul se dizolva complet.

3.Adaugati galbenusurile si la final faina amestecata cu cacao si praful de copt.

4.Puneti compozitia uniform intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei si coaceti timp de 10-15 minute la 180 grade.

Mod de preparare crema de iaurt

1.Taiati ananasul si jumatate din cantitatea de piersici bucati mici,iar restul opriti pentru decorarea tortului.Puneti-le intr-o strecuratoare la scurs.

2.Hidratati gelatina intr-o jumatate cana de compot 10 min,apoi o puneti apoi pe foc ,sa se incalzeasca ,fara sa fiarba.

3.Amestecati iaurtul cu zaharul pudra si zaharul vanilat,apoi puneti gelatina calduta(atentie sa nu se raceasca complet!) si incorporati bine.

4.Adaugati frisca batuta,piersicile si ananasul.

5.Bagati crema la rece timp de aproximativ 10-15 minute(nu mai mult)

Asamblarea tortului

1.Insiropati bine blatul de tort cu zeama de la compot.

2.Dupa ce blatul este insiropat bine intindeti uniform crema de iaurt.

3.Lasati 10-15 minute, apoi taiati fasii de 5 cm, din lungimea tavii.Trebuie sa aveti 5 fasii.

4.Prima fasie o rulam si o punem in centrul platoului,apoi continuam cu restul de fasii de jur imprejur.

5.Dati la rece pentru ~2 ore,apoi ornati cu felii de piersici,frisca batuta si glazura tort gelee transparent pe care o faceti conform instructiunilor de pe plic.

6.Dati la frigider pentru cateva ore inainte sa-l serviti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de iaurt si piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de iaurt