Tort cu crema de mascarpone si capsuni

de marcela1979 in Torturi, 3 Iul 2014 | 4691 vizualizari

 

Pentru sotul meu

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 4 lg zahar
  • 4 lg faina alba
  • 2 lg ulei
  • 2 lg cacao
  • 500 gr mascarpone
  • 250 gr frisca lichida
  • 200 gr capsuni
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de mascarpone si capsuni:

Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma cu zahar si un praf de sare.Galbenusurile se freaca cu ulei ,apoi se adauga la albusuri.Se amesteca incet cu o lingura pana se incorporeaza,se adauga faina si cacao si se incorporeaza.Se pune in tava si se da la cuptor la foc mediu 30 de min.Se face testul cu scobitoarea.

Cand este gata blatul se scoate din forma si se lasa sa se raceasca,apoi cand este rece se taie in 3 parti.

Se face crema astfel :se bate cu mixerul mascarponele si frisca 100 ml si 100 gr capsuni pana devine o crema.Se monteaza astfel: se pune o bucata de blat se pune crema,se pun capsuni felii,se pune al doilea blat se repeta operatiunea dinainte si se pune al 3 lea blat.Se acopera tot cu crema de mascarpone apoi se imbraca in frisca si se orneaza cu capsuni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de mascarpone si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort Caraibi