Tort cu dragoste

de leoflori in Torturi, 11 Oct 2009 | 22790 vizualizari

 

o reeditare a Tortului de ciocolata alba si frisca

 

INGREDIENTE

  • Blat
  •  3 oua
  • 6 linguri zahar
  • 110 gr. faina
  • 75 gr. ciocolata alba topita
  • Crema :
  • 500 gr. ciocolata alba menaj
  • 400 ml.frisca lichida
  • 500 gr. mascarpone
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu dragoste:

Blatul : la bain-marie (MW) topim ciocolata, lasam la racit. Batem ouale cu zaharul cca 10 minute. Cernem faina si o amestecam cu lingura in compozitia de oua. Adaugam si ciocolata topita. Omogenizam bine, punem in forma de tort tapetata cu hartie si coacem 25 minute la 180 grade. Scoatem blatul din forma si lasam la racit. 

Facem crema : ciocolata rupta in bucati o topim la bain-marie. Adaugam si frisca si amestecam bine, timp de 10 minute. Luam vasul de pe foc si punem mascarpone, amestecam pana la omogenizare. Punem iar inelul formei in jurul blatului si turnam crema (dupa ce s-a racit putin). Tinem 10-12 ore la frigider. Apoi scoatem din forma si ornam dupa cum avem chef si inspiratie.

TIPS-URI

1

pt.mai multe detalii foto, vezi reteta Tort de ciocolata alba si frisca

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu dragoste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort pentru mama