Tort cu fructe de padure

de Lau in Torturi, 9 Ian 2017 | 3438 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 200 g faina
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa
  • 200 g zahar
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • esenta de vanilie
  • coaja de lamaie
  • Crema
  • 400 g smantana de tara
  • 200 g frisca lichida
  • 250 g fructe de padure
  • 200 g zahar
  • Decor
  • pasta de zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu fructe de padure:

Blatul

Se mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile pe care le-am batut cu uleiul si apa, mixam bine, dupa care adaugam faina amestecata cu praful si coaja de lamaie.

Amestecam cu o paleta pana ce se omogenizeaza, turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca, dupa care taiem blatul in 3.

Crema

Smantana o mixam 1 minut, dupa care adaugam zaharul si mixam pana ce isi dubleaza volumul si zaharul s-a topit, adaugam frisca mixata inainte si omogenizam.

Fructele de padure le pisam (200 g am folosit eu), cu furculita si amestecam cu frisca.

Asamblare - asezam prima foaie de blat-insiropam-crema, (eu din fructele care le-am oprit am pus in mijlocul cremei si am amestecat putin)-foaie-sirop-crema-foia de blat-insiropam si dam la rece 30 minute, dupa care decoram dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort Iepuras De Paste