Tort cu kefir

de miremirc in Torturi, 21 Iun 2011 | 10063 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 3 oua
  • 4 lg zahar
  • 3 lg faina
  • 2 lg cacao
  • 4 lg ulei
  • 3 lg apa clocotita
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lgt praf de copt
  • Crema :
  • 400 ml kefir
  • 15 g gelatina granule (1 plic si jumatate)
  • 200 ml frisca Hulala, Meggle etc..
  • 150 g ananas
  • 1 borcan ananas (450 g)
  • Decor :
  • frisca
  • ciocolata
  • cirese glasate
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu kefir:

  Pentru blat : mixam albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si pliculetul de zahar vanilat, galbenusurilepe rand, uleiul lingura cu lingura, apa clocotita tot lingura cu lingura, iar la final incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacao.

  Omogenizam bine si turnam aceasta compozitie intr-o tava de tort (d=25 cm)unsa cu ulei si tapetata cu hartie pentru copt. Dam la cuptor cam 25 minute. Verificam cu scobitoarea cand este copt blatul.

 Dupa ce s-a racit blatul, il taiem in 2.

Pentru crema : gelatina o hidratam in 150 ml suc de la compot cam 10-15 minute, apoi o punem pe foc foarte mic si amestecam pana se topeste, dar fara a o fierbe.
Mixam kefirul cu zaharul pana se topeste tot zaharul (cam 3-4 minute); lasam deoparte si el se topeste tot; gelatina racorita o turnam in fir subtirepeste kefir, amestecand mereu.

  Intre timp batem frisca tare si o incorporam in kefirul dulce, iar la sfarsit punem si fructele de ananas stoarse de suc.

  Asezam in forma de tort folie alimentara si punem jumatate de blat, apoi turnam crema si peste asezam cealalta jumatate de blat. Lasam la frigider 12 ore .

 Tava de tort scoasa din frigider a doua zi o rasturnam pe un alt platou si decoram.

 Pentru floricelele de ciocolata : punem intr-o punga 50 g ciocolata si o scufundam in apa fierbinte cam 5 minute, apoi scoatem punga din apa fiarta si lasam ciocolata sa se raceasca putin (pana nu mai arde la mana); crestam cu foarfeca un colt de la punga si formam floricelel pe o hartie de copt. dam la frigider pana ornam tortul; eu le-am facut seara si dimineata le-am asezat pe tort.

 Un tort usor de vara, delicios.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu kefir" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de vanilie si ananas