Tort cu menta

de Miha in Torturi, 23 Noi 2009 | 9971 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 100 g zahar
  • 3 linguri apa minerala
  • 1 plic budinca de ciocolata
  • 20 g cacao
  • 100 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema:
  • 200 g ciocolata alba
  • 250 ml sirop natural de menta
  • 350 g frisca lichida
  • 10 g gelatina
  • Sirop:
  • 100 ml apa
  • 100 g zahar
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca lichida
  • Decor:
  • ciocolata cu menta
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu menta:

Crema:

Gelatina o punem la inmuiat in 5 linguri de apa rece.
Ciocolata o topim impreuna cu 150 ml frisca. Omogenizam si lasam sa se racoreasca. Cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget adaugam gelatina si siropul de menta.Amestecam pana la omogenizare.
Dam la frigider pana la racirea completa,dupa care incorporam restul de frisca batuta,usor,cu miscari de jos in sus.

Blat:

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se bate in continuare pana albusurile devin tari si lucioase,ca la bezea.
Galbenusurile se amesteca cu apa minerala si se toarna peste albusul batut. Urmeaza apoi cacaoa si praful de budinca. La sfarsit incorporam si faina amestecata cu praful de copt, usor cu miscari de sus in jos.

Se coace intr-o tava (20/20cm) tapetata cu faina, la foc mediu pentru 25-30 minute.

Glazura:

Ciocolata rupta bucatele o topim impreuna cu frisca lichida si lasam la racit.

Blatul il taiem in doua (sau 3). Primul blat il insiropam si-l punem in tava in care am copt, tapetata cu folie alimentara. Repartizam crema uniform, acoperim cu cel de-al doilea blat insiropat. Dam la frigider pentru cateva ore.

Dupa ce s-a intarit crema, se rastoarna tortul pe platou, se acopera cu glazura si ciocolata cu menta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu menta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu ciocolata si mascarpone