Tort cu nuca

de Madelline in Torturi, 3 Mar 2014 | 6591 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 6 oua
  • un praf de sare
  • 4 lg apa rece
  • 10 lg zahar
  • 10 lg faina
  • 1 praf copt
  • putin unt pt forma
  • hartie de copt
  • CREMA:
  • 500 ml lapte
  • 3 lg amidon
  • 2 lg cacao
  • 3 lg zahar
  • 150 gr unt
  • 2 lg zahar pudra
  • esenta rom
  • 1/2 cana nuca macinata
  • SIROP:
  • 3 lg zahar
  • 2 cani apa
  • esenta rom sau vanilie
  • ORNAT:
  • Frisca hulala
  • Nuci macinate
  • ciocolata rasa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu nuca:

Blatul:

Separam ouale,albusurile le mixam cu un praf de sare,adaugam zaharul treptat,mixam pana devin spuma tare.

Adaugam si galbenusurile,cele 4 lg de apa rece si amestecam de  jos in sus.

Incingem cuptorul la 180 grade.

La sfarsit punem faina treptat cu praful de copt si amestecam foarte bine de jos in sus.

Ungem o tava cu unt ,o tapetam cu hartie , turnam compozitia si o adaugam in cuptorul incins la 180 grade pt. 35 40 min.

Nu deschidem usa cuptorului in primele 15 min,facem testul cu scobitoarea .

Crema:

Amestecam amidonul,zaharul si cacaoa cu cateva lg de lapte,amestecam cu un tel foarte bine.Restul de lapte il punem la fiert.

Cand incepe sa fiarba laptele punem si amestecul,amestecand tot timpul cu telul sa nu se formeze cocoloase.

Cand incepe sa se ingroase oprim focul si o lasam sa se raceasca.

Adaugam untul mixat cu zaharul pudra, nucile macinate si esenta de rom peste crema rece.

Siropul:

Punem o craticioara pe foc,adaugam zaharul,lasam sa se caramelizeze apoi punem apa,asteptam sa se topeasca tot zaharul si oprim focul,adaugam esenta.

Taiem blatul in 3 straturi egale,insiropam pe rand si punem cate un strat de crema.

Eu am ornat cu frisca si nuci macinate.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu frisca si mascarpone