Tort cu nuca caramelizata

de adayo75 in Torturi, 17 Oct 2013 | 4980 vizualizari

 

Este foarte usor de pregatit si foarte gustos, sper sa va placa .

 

INGREDIENTE

  • un blat de tort de vanilie
  • un plic de crema de vanilie
  • un plic de crema de caramel
  • 250 gr de frisca lichida
  • esenta de vanilie
  • 150 gr zahar
  • nuci 100 gr
  • caramel lichid
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu nuca caramelizata:

Se face siropul dintr-un pahar de apa cu 4 linguri de zahar si esenta de vanilie .Rand pe rand se fac cremele in  boluri separate(dupa cum mentioneaza pe plic ).Se pune frisca lichida intr-un bol se adauga zaharul (depinde cat de dulce vreti,eu pun mai putin  zahar pentru ca nu imi place foarte dulce) si se mixeaza aproximativ 10 minute(depinde de marca de frisca pe care o alegeti).nucile le prajiti foarte putin  (eu le-am facut in cuptorul cu microunde) dupa care cu sucitorul le striviti.

Dupa ce avem tot pregatit: siropul ,cremele ,frisca , nucile , insiropam blatul de tort si apoi pe primul  strat de jos punem crema de vanilie, pe cel de-al 2 cel de caramel si pe stratul de deasupra  punem frisca si decoram cu nuci si carmelul lichid .

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuca caramelizata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu rulada de capsuni si crema de vanilie