Tort cu piscoturi,visine,iaurt si frisca

de Dulciuri cu Georgiana in Torturi, 21 Mai 2015 | 15746 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g piscoturi
  • 10 g gelatina
  • 150 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 300 g smantana
  • 300 g iaurt
  • 500 g visine congelate sau proaspete
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu piscoturi,visine,iaurt si frisca:

Punem visinile pe foc pana dau in clocot.Le punem intr-o strecuratoare.

Caramelizam 2 linguri de zahar si  stingem cu zeama de la visine. Lasam sa fiarba pana se topeste caramelul.

Frecam untul moale cu zaharul pudra,adaugam treptat smantana si apoi iaurtul.Punem gelatina sa se inmoaie.

Batem smantana pentru frisca. Punem gelatina pe foc pana se topeste, apoi turnam in fir subtire peste compozitia de iaurt si unt. Adaugam si frisca batuta.

Punem folie intr-un vas, turnam jumatate din crema, apoi asezam visinile tavalite prin razatura de ciocolata.Impingem putin visinile in crema apoi asezam piscoturile usor inmuiate in siropul de caramel.Repetam procedura cu al doilea strat de crema, visine si piscoturi.

Invelim vasul cu folie si introducem la frigider pana dimineata cand rasturnam totul pe un platou si ornam dupa plac.

Eu am ornat cu sirop de visine, ornamente de ciocolata si visine tavalite prin zahar.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu piscoturi,visine,iaurt si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort racoros cu afine si zmeura