Tort de biscuiti cu crema de cacao

de farfuriavesela in Torturi, 8 Apr 2014 | 31485 vizualizari

 

Am pregatit astazi un desert foarte simplu si care nu necesita coacere si anume tort de biscuiti cu crema de cacao

 

INGREDIENTE

  • 300-400 gr biscuiti traditionali
  • 375 gr unt la temperatura camerei
  • 250 gr zahar pudra foarte fin
  • 5 galbenusuri
  • 300 ml lapte caldut este suficient (eu am avut 500 ml, dar nu a fost absorbit de biscuiti)
  • 3 linguri de cacao
  • esenta de rom
  • fulgi de nuca de cocos pentru ornat
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de biscuiti cu crema de cacao:

Punem untul intr-un castron mai mare si il frecam cu zaharul pudra, folosindu-ne de o lingura de lemn (puteti folosi si mixerul).

Dupa ce untul s-a amestecat foarte bine cu zaharul, adaugam cate un galbenus si frecam crema in continuare pana incorporam toate galbenusurile, apoi adaugam cacao si esenta de rom.

Acum scufundam biscuitii pe rand in laptele caldut si ii asezam pe un platou sau tava, preferabil cu suprafata plana. Dupa ce am asezat primul strat, adaugam crema, o distribuim uniform cu o paleta si trecem la urmatorul strat de biscuiti inmuiati in lapte, astfel tortul meu a avut patru straturi si forma dreptunghiulara. Am pus crema si pe deasupra si am presarat fulgi de nuca de cocos.

Tortul merge la frigider pentru cateva ore, apoi se poate portiona foarte frumos.

TIPS-URI

1

* Este important sa aveti zahar pudra foarte fin, cel cumparat este foarte bun, daca aveti o rasnita de cafea si il faceti voi pudra trebuie sa il rasniti mai mult timp pentru a se transforma intr-o pudra foarte fina, astfel crema va fi foarte fina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de biscuiti cu crema de cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

_Alina_ 1

08.04.2014, 16:44

elena52 1

08.04.2014, 19:45

foarte bun!!!!!!

laura_n 1

08.04.2014, 22:06

exceptand galbenusurile crude, imi place!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort de biscuiti cu ciocolata si nuci