Tort de capsuni si fructe de padure cu blat de cafea

de RuxyRux in Torturi, 23 Feb 2011 | 7376 vizualizari

 

Reteta apartine Ligiei Pop, cu mici modificari facute de mine...este un tort raw sublim....pe care il putem manca fara remuscari cum ne spune Ligia “guilt free”...si asta am si facut , am ascultat-o pentru ca ii sunt o admiratoare dedicata ....am servit doua portii alaturi de multe fructe fara sa stau pe ganduri...este senzational si este fara doar si poate cel mai bun desert natural pe care l-am mancat vreodata...

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 1 cana migdale
  • 3 linguri cafea de cereale( INKA)
  • 1/2 lingurita vanilie organica pudra,  sau (3 pic esenta) 
  • 5 curmale proaspete
  • 3 linguri miere
  • 1 ceasca apa
  • Crema:
  • 1 cana capsuni
  • 1 cana afine
  • 1 lingura ulei palmier( sau unt de cocos)
  • 3 linguri miere
  • 1 lingura zeama lamaie
  • 1 cana apa
  • 200 gr nuci braziliene( reteta prevede caju ...eu nu am avut si am inlocuit)
  • 1/2 lingurita pudra vanilie organica  
  • Sos de ciocolata:
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura carob( pudra de roscove, nu neaparat)
  • 3 linguri ulei palmier
  • 3 linguri miere
  • vanilie un praf  
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de capsuni si fructe de padure cu blat de cafea:

Toate ingredientele pentru blat  se pun in robot si se proceseaza.

Eu am folosit robochef si am pus  intai migdalele pe care le-am facut pudra si apoi restul ingredientelor. Consistenta blatului este una lipicioasa si cu un gust superb de cafea. ( Aveti grija sa nu-l papati asa, ca ramaneti fara blat)

Am pus compozitia in forma de blat de tort cu peretii detasabili nu inainte de a pune folie transparenta.

Am nivelat compozitia cu o spatula si am dat la rece pana am facut crema.

Crema:

Am pus toate ingredientele la blender si apoi am turnat peste blat.

Am dat la congelator.

Cand s-a intarit perfect am pus o farfurie deasupra si am rasturnat am scos folia si am mutat pe farfuria de tort.

Am facut sosul delicios de ciocolata:

Se amesteca toate ingredientele pentru sos pana se omogenizeaza si daca crema este prea groasa se pune putina apa cat sa rezulte un sos numai bun de intins pe tort.

Se decoreaza cu fructe de padure si capsuni dupa inspiratia fiecaruia.

 

 

 

 

 

TIPS-URI

1

 1. Puteti adauga orice tip de fructe de padure aveti la indemana

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de capsuni si fructe de padure cu blat de cafea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort de piscoturi cu crema de mascarpone, mandarine si mango