Tort de ciocolata

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 12 Aug 2012 | 4782 vizualizari

 

L-am facut in iunie, pentru ziua nepoatei mele.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de lapte
  • 4 linguri de ulei
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • ~ 8 linguri cu varf de faina
  • un praf de sare
  • pentru crema:
  • 1 plic crema de ciocolata
  • 250 ml lapte
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1 cicolata cu lapte
  • esenta de rom
  • pentru glazura:
  • 200 g ciocolata neagra
  • 4 linguri cu lapte
  • 100 g unt
  • 50 g ciocolata alba
  • Capsuni pentru ornat - optional
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata:

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, vanilia, faina amestecata cu praful de copt , dupa care omogenizam bine compozitia. Turnam compozitia rezultata intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pe care o ungem cu putin ulei ( eu asa fac, voi o puteti lasa asa) si dam tava la cuptorul preincalzit aproximativ 15 de minute la foc mediu. Facem testul cu scobitoarea. Il lasam la racit dupa care il taiem in 3.

Pregatim crema:Topim ciocolata la cuptorul cu microunde sau la baine-marine, dupa care o lasam la racit pana incepe sa se intareasca putin.Intre timp mixam bine praful de crema cu laptele si zaharul, dupa care adaugam ciocolata topita si esenta de rom, apoi mixam din nou pana la omogenizare. Dam la rece cel putin 30 minute.

Insiropam blaturile cu zeama de la compot sau cu un sirop facut din apa fiarta cu zahar , dupa care punem crema.

Pregatim glazura neagra:

Punem toate ingredientele la foc mic, amestecand continuu, pentru a nu se prinde, pana cand se topeste ciocolata si se omogenizeaza bine. Luam de pe foc si lasam sa se racoreasca usor.

Intindem glazura peste ultimul strat de crema.

Imediat topim si ciocolata alba, dupa care cu o punga facem cerculete, incepand din mijlocul tortului, dupa care cu un cutit trasam liniute din mijlocul tortului spre exterior si apoi invers, astfel formandu-se acoladele.

Ornam cu capsuni.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort de cappucino si ciocolata alba