Tort de ciocolata cu crema de vanilie

de Bucataras in Bucuria de împărți ceva bun, 12 Mar 2018 | 7240 vizualizari

 

Un tort bun si frumos... ce iti poti dori mai mult de la o prajitura?
Pe facebook bucataras https://www.facebook.com/Bucataras gasesti si un concurs si poti castiga un robot de bucatarie! 

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 oua
  • 200 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat Dr. Oetker
  • 125 ml ulei
  • 125 ml apa
  • 220 gr faina
  • 30 gr cacao Dr. Oetker
  • 1 plic praf de copt Dr. Oetker

Sirop:

  • 100 ml apa
  • 100 gr zahar
  • 1 lingura cacao Dr. Oetker
  • 2 lingurite vanilie de Madagascar Dr. Oetker

Crema vanilie:

  • 250 ml lapte rece
  • 1 plic crema de vanilie Dr. Oetker
  • 150 g unt moale

Crema ciocolata:

  • 250 ml lapte rece
  • 1 plic crema de ciocolata Dr. Oetker
  • 2 lingurite esenta de menta Dr. Oetker

Decor:

  • 100 gr nuca de cocos dr oetker
  • 1 lingurita colorant alimentar verde Dr. Oetker
  • Margarete – napolitane pentru décor Dr. Oetker
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata cu crema de vanilie:

Blat: Se amesteca la robot ouale intregi cu zaharul si zaharul vanilat, pana isi tripleaza volumul si sunt cremoase. Se toarna apoi in fir subtire uleiul si apa. Faina se amesteca cu cacao si praf de copt si se cerne apoi in ploaie peste compozitie. Se pune aluatul intr-o forma de tort detasabila de 24-26 cm si se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 45 de minute, pana trece testul scobitorii. Se scoate apoi blatul din forma si se lasa la racit pe un grilaj. Apoi se taie in doua sau 3 felii, dupa preferinta.

Intre timp se prepara siropul. Intr-un ibric, incalzeste apa si adauga zaharul, cacaoa si esenta de vanilie si amesteca pana se topeste zaharul. Lasa siropul la racit.

 Crema de vanilie: Se pune laptele intr-un vas, se adauga praful de crema de vanilie si untul moale. Se mixeaza totul cateva minute pana crema se ingroasa.

Crema de ciocolata: Se prepara la fel ca cea de vanilie, iar la final se adauga 2 lingurite de esenta de menta.

 Se insiropeaza prima felie de blat, se umple cu crema de vanilie, se pune al doilea blat, se insiropeaza, si se pune deasupra crema de ciocolata.  Se imbraca tortul si se niveleaza usor.

Pentru décor, se pune nuca de cocos intr-o punga , se picura deasupra colorant alimentar verde si se framanta bine pana ce nuca de cocos se coloreaza uniform in verde.

 Se presara nuca de cocos deasupra si se decoreaza cu margarete de napolitana Dr. Oetker.

Se pune la frigider cateva ore si apoi se poate servi.

 

TIPS-URI

1

Castiga un robot de bucatarie. Intra pe facebook bucataras https://www.facebook.com/Bucataras, prepara un tort cu ingrediente Dr. Oetker si participa la concurs.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului