Tort de lamaie cu menta

de Ela68 in Torturi, 10 Oct 2012 | 11294 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 230 gr unt la temperatura camerei
  • 150 gr zahar
  • 280 gr faina
  • un praf de sare
  • Crema 1, peste blat
  • 4 lamai, suc+coaja
  • 6 oua
  • 300 gr zahar
  • 130 gr faina
  • vanilie, 1 pastaie
  • Crema2, peste crema 1
  • 250 ml lapte
  • 150 gr zahar
  • 4 galbenusuri
  • frunze de menta, un buchetel
  • 400 ml frisca
  • 6 foi gelatina
  • vanilie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de lamaie cu menta:

Blaturile :

Se amesteca unutul cu zaharul, se adauga apoi faina si sarea. Aluatul obtinut se imparte in doua si se coc partial doua blaturi timp de 20 minute la foc mediu ( 170 grade ) intr-o forma de 24 cm. 

Crema 1, peste blat

Lamaile se storc si se razuie de coaja. Ouale, zaharul,vanilia, coaja si razatura se amesteca si se adauga faina. Impartim compozitia in doua , o punem peste cele doua blaturi de biscuiti si coacem pe rand 30 minute (140 grade), la foc mic.

Crema 2, peste crema 1

Se amesteca galbenusurile, vanilia, zaharul si laptele si se pun la Bain-Marie pana se leaga. Adaugam menta spalata si tocata lasand-o 30-40 minute sa infuzeze, apoi o strecuram apasand bine pe frunze.

Hidratam gelatina, o topim 5-6 secunde la cuptorul cu microunde (sau la Bain-Marie , cum va este mai usor) si o adaugam cremei de menta.
Se bate frisca si se adauga compozitiei de mai sus impreuna cu ciocolata After Eight tocata bucatele mai mari sau mai mici in functie de preferinte.

Asamblarea :

Se aseaza pe un platou unul dintre blaturile cu crema, apoi jumatate din crema de menta, al doilea blat si crema de menta ramasa.(blat, crema1, crema2, blat, crema1, crema 2 )

Ornam dupa inspiratie si dam la frigider 2-3 ore, dupa care se poate servi.

Reteta inspirata de pe blogul andreeachinesefood.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de lamaie cu menta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tot cu crema de lamaie, frisca si mure