Tort de mere

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 28 Feb 2010 | 5538 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg mere
  • 10 linguri de zahar
  • 5 oua la temperatura camerei
  • 5 linguri de faina
  • 1 pliculet de zahar vanilat
  • 10 nuci
  • boabe de visine din dulceata

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere:

Se curata merele de coaja si se scoate cotorul. Pe fundul unei cratite cu diametrul de 25–30 cm se pun 5 linguri de zahar intr-un strat uniform peste care se pun merele unele langa altele. In mijlocul merelor, unde au fost casutele cu samburi, se pun nuci si boabe de visine. Se dau la cuptor pana se coc. Se lasa sa se raceasca. Se face aluatul pandispan. Se despart albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma, apoi se pune zaharul si se bat iar pana se face spuma tare. Se pune faina si se amesteca usor avand grija sa nu iasa aerul din albusuri. Daca ati amestecat prea mult si nu sunteti sigur(a) ca va creste puteti pune in compozitie o jumatate de lingurita de praf de copt stins cu putin otet sau zeama de lamaie.

Se da la cuptor cam 30 de minute la foc mediu, 350°F, pana se rumeneste frumos. Cand s-a racit se intoarce pe un platou.Se poate orna cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (4)

mihaelar63 1

01.03.2010, 00:41

si eu , macar atat

Dana Cristea - pusikmea 1

01.03.2010, 07:56

din pacate nu am mai apucat sa fac nici o poza, dar promit ca o sa fac cu prima ocazie, nu pot sa sp decat k e delicios, a fost prima oara cand l-am facut

elena1988 1

12.03.2011, 15:01

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort Andrei