Tort din branza de vaca

de ionix in Torturi, 20 Aug 2010 | 5232 vizualizari

 

reteta am gasit-o printre foile vechi ale agendei mele... se numeste tort dar e mai mult o prajiturica...
Mi-era lene s-o postez dar verisoara-mea m-a rugat.. adica Roxy cea momoasa :X:X

 

INGREDIENTE

  • 1,2 kg branza de vaca
  • 2 linguri cu smantana
  • 350 g zahar
  • 10 oua
  • 3 galbenusuri
  • zahar vanilat
  • coaja de la 2 lamai
  • 2 linguri cu unt
  • 2 linguri cu pesmet

Glazura:

  • o ciocolata rasa sau cateva linguri cu crema de ciocolata.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort din branza de vaca:

Branza se freaca bine cu smantana, zaharul si cu zaharul vanilat.

Cand branza devine ca o pasta se adauga ouale, unul cate unul, si se incorporeaza bine.

se adauga coaja de lamaie si un praf de sare iar apoi se amsteca bine.

Tava o ungem cu unt si o tapetam cu pesmet , tapetam si peretii tavii, iar apoi turnam compozitia de branza.

Deasupra punem galbenusurile batute cu o lingura de zahar.

Se da la cuptor, la foc mic, timp de 40-45 de min.

Cand s-a facut, cu un cutit se desprinde tortul de pe marginile vasului.

Se rastoarna din tava si deasupra se pun carlionti de ciocolata sau se unge cu crema de ciocolata.

Se poate savura atat cald cat si rece.

Merge tare bine cu un vin roze facut de bunicu.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

eu am adaugat smantana pt ca era prea uscata branza mea... nu va recomand sa puneti daca branzica este umeda.

2

de preferat ar fi sa frecati totul cu o lingura de lemn...

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort din branza de vaca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

mena29 1

22.08.2010, 00:21

Yam,Yam,bun

ionix 1

22.08.2010, 09:03

@Teo... daca-s foile vechi, nu se stie... risti si poate castigi cateva zile la spital hehe.. pupacesc

ionix 1

22.08.2010, 09:04

mersi, fetelor! @Corina... asa-i... e super simplu de facut... nu ai batai de cap cu "tortuletul" asta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort de branza