Tort din sarlota de casa (ptr MAREA INTALNEALA de la SIBIU)

de DIANA B in Dulciuri, 11 Aug 2012 | 78653 vizualizari

 

N-am postat nimic de mult timp , n-o faceam nici acum daca Laura nu era asa insistenta . Multumesc Laura .

 

INGREDIENTE

  • 1 l lapte
  • 16 lg fructoza(zahar)
  • 8 oua
  • 4 lg cu vf cu faina 000
  • 4 plicuri gelatina Dr O
  • 4 lg cacao
  • 1 esenta vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort din sarlota de casa (ptr MAREA INTALNEALA de la SIBIU):

Se amesteca 8 lg cu fructoza cu laptele intr-un vas si se incalzeste . Cand este caldut , se ia 1 cana din lapte in care se va dizolva faina , apoi se toarna in laptele incalzit . Sarlota se va tine pe baie marina pana se ingroasa , timp in care vom amesteca incontinuu , ptr a evita formarea de cocoloase si prinderea de vas . Cand totul s-a ingrosat bine se adauga galbenusurile pe rand , amestecand totul f bine . Este timpul gelatinei , dar nu inainte de-a fi hidratata dupa metoda binestiuta de fiecare . Albusurile se bat spuma c-un praf de sare , apoi si cu celelalte 8 lg de fructoza , pana devine o spuma consistenta si se adauga sarlotei racite, usor , amestecandu-se c-o lingura de jos in sus . Sarlota fiind gata , se imparte pe 1/2 in 2 boluri ; intr-unul se adauga es de vanilie , in cel de-al doilea cacao si daca va place , es de rom .Urmeaza asamblarea tortului : intr-o forma rotunda-detasabila de 24-26cm , se toarna compozitia de vanilie si se da la frigider pana se intareste , ptr a putea sustine cealalta jumatate cu cacao si ptr a nu se amesteca cele 2 compozitii , in final avand 2 straturi distincte . Tortul astfel obtinut , se da la frigider , de preferat pana a doua zi (daca rezistati ... eu am reusit , dar mi-am impus sa iasa bine , ptr ca trebuia sa fie si aspectos , nu numai bun ptr bucatarasii de la marea intalneala :d)

TIPS-URI

1

Daca doriti se poate si decora ... eu n-am avut nicio idee , iar frisca nu mi-a suras

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort din sarlota de casa (ptr MAREA INTALNEALA de la SIBIU)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu piersici si piscoturi