Tort Diplomat

de mihaelaM in Torturi, 2 Mai 2011 | 4973 vizualizari

 

M-am hotarat sa merg la tara si as fi vrut sa le duc si batranilor ceva bun,asa ca am hotarat sa fac un tort diplomat.(de fapt doua ca trebuie sa mai merg si la bunica din partea mamei).....dar din pacate s-a amanat plecarea pana a doua zi asa ca.....la devorat sotul meu:)):)),dar mai fac unul ca pt mine e o placere si mi se pare si foarte rapid
Si o sa vi-l arat si pe celalat si pe cel care trebuie sa-l fac....

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 cana faina
  • Sirop
  • 700  ml apa
  • 1 cana zahar
  • 2 esente vanilie
  • Crema
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 300 ml lapte
  • 500 ml frisca lichida
  • 3 plicuri gelatina(30g)
  • PT ORNAT
  • 250 ml frisca lichida
  • trandafirasi din bombonele sugus
  • ornamente

     

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat:

BLAT:ouale le-am separat iar alburile le-am batut spuma tare dupa care am adaugat putin cate putin zaharul, apoi galbenusurile amestecate cu un praf de sare. Dupa ce s-au omogenizat bine galbenusurile am adaugat faina in ploaie. Aluatul l-am pus intr-o cratita unsa cu ulei si tapetata cu faina si am dat la cuptor 45 min.

SIROPUL:am pus apa si zaharul la fiert timp de 30 minute, dupa care am dat la o parte. Cand s-a mai racit am adaugat esenta.

CREMA: gelatina am preparat-o conform instructiunilor.

Am separat ouale.Galbenusurile impreuna cu laptele si zaharul le-am pus pe foc mic amestecand continuu, cand s-a ingrosat am dat la o parte si am pus gelatina. Albusurile le-am batut spuma. Am batut si frisca. Spuma de albusuri si frisca le-am adaugat peste galbenusuri dar cand s-a racit, sa fie la temperatura camerei.

Blatul l-am taiat, iar intr-o cratita am pus folie alimentara dupa care am pus o parte de blat si l-am insiropat, apoi am adaugat jumatate din crema. Am mai pus inca o parte de blat si l-am insiropat si am pus si restul de compozitie, dupa care am pus si ultima parte de blat si l-am insiropat. Am acoperit cu folia si am dat la congelator (30 minute)

Intre timp am batut si frisca pt ornat.

Blatul s-a intarit, l-am scos din cratita in platou si l-am ornat. Cam atat ca ma cam dor degetele de atat scris....si nu de alta dar trebuie sa merg sa mai pregatesc un tort:))

POFTA BUNA!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort Extaz 1000 sau reteta nr.1000