Tort Diplomat

de miremirc in Torturi, 20 Sep 2011 | 36082 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 3 oua
  • 4 lg zahar
  • 4 lg faina
  • 3 lg ulei
  • 3 lg apa rece
  • 1 lgt rasa cu praf de copt
  • Crema :
  • 6 oua
  • 7 lg zahar
  • 200 ml lapte
  • 3 plicuri gelatina granule (30 g)
  • 400 ml frisca Hulala
  • fructe din compot (ananas, mandarine, etc.)
  • fructe proaspete ( kiwi, portocale, etc.)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat:

Pentru blat : mixam ouale cu zaharul, apoi adaugam pe rand uleiul, apa, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Turnam compozitia intr-o tava rotunda (d=26 cm) si dam la cuptor .

Pentru crema : galbenusurile le mixam spuma cu zaharul (cam 10 minute), adaugam apoi laptele treptat si punem cratita pe foc mic, amestecand mereu pana se ingroasa compozitia si ajunge de consistenta unei smanatani.

Cele 3 plicuri de gelatina le hidratam in 100 ml apa rece; dupa 2 minute incorporam gelatina peste crema de oua si amestecam bine. Lasam crema sa se raceasca.

Albusurile le batem spuma tare si le adaugam peste crema de oua racita, amestecand cu o lingura de jos in sus.

Frisca o mixam si pe ea pana se intareste si o adaugam la compozitia de mai sus, amestecand cu lingura , de jos in sus.

Tava rotunda de tort o trecem printr-un jet de apa rece, o tapetam cu o folie alimentara, apoi asezam fructele care ne plac , turnam jumatate din crema, apoi inca un rand de fructe si restul de crema , iar la final asezam blatul.

Punem tortul la frigider pentru circa 6 ore sau de seara pana dimineata, apoi rasturnam tortul pe un platou , luam cu grija folia alimentara jos si putem taia tortul diplomat.

Absolut delicios ! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia