Tort fluture

de Criss in Torturi, 24 Noi 2010 | 10297 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blatul:
  • -6 oua
  • 8 linguri zahar
  • -2 linguri apa
  • -2 linguri ulei
  • -6 linguri faina
  • -3 linguri cacao
  • -1 praf de copt
  • Crema:
  • -400 ml frisca (crema patiserie)
  • -3 linguri crema finetti
  • Pentru uns blatul,
  • 1/2 borcan dulceata de visine.
  • -500 g visine din congelator
  • Pentru insiropat blatul:
  • -sucul de la visine
  • -zahar-apa-visinata Pentru decorat: -200 ml frisca -100 g ciocolata -visine
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort fluture:

Blatul:

Galbenusurile se amesteca cu zaharul, apa, uleiul si se bat cu mixerul pana isi dubleaza volumul. Albusurile se bat spuma tare. Faina se amesteca cu praful de copt si cacao. Peste compozitia de galbenusuri se adauga faina amestecata cu cacao si praf de copt si albusurile batute spuma tare. Blatul se coace pana trece testul cu scobitoarea.

Crema:

Se bate frisca, se adauga cele 3 linguri finetti.

Blatul se taie in doua, se insiropeaza, se unge cu gemul de visine, se pune crema, aproximativ 2/3 parte din crema, se pun din loc in loc visinele scurse, se acopera cu cel de-al doile blat insiropat si uns cu crema.

Se taie in doua si se transfera pe un platou, dandu-i-se forma unui fluture, se acopera cu frisca si se orneaza dupa imaginatie. Eu am ornat cu niste aveline din frisca, cu visine si figurine din ciocolata topita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort fluture" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Criss 1

28.11.2010, 11:23

Multumesc Cristina. Mai am mult de invatat si de exersat. Recunosc ca pana acum n-am acordat o asa mare importanta aspectului.

marcela1979 1

28.11.2010, 11:36

felia din ultima poza e a mea,nu?

Criss 1

29.11.2010, 09:39

Cu siguranta e a ta, Carla.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu ciocolata si cirese