Tort inima Parisina

de alba_zori in Torturi, 12 Noi 2012 | 4568 vizualizari

 

In cateva cuvinte este un tort complet,cu un gust foarte foarte bun,chiar am sa-l repet,sper sa va placa si voua!Este in mai multe straturi,cu piersici din compot facut in casa,toate ingredientele sunt bune,am folosit iar fisticul macinat,daca aveam migdale le foloseam in loc,dar si asa a iesit bun.

 

INGREDIENTE

  • Pentru baza de biscuite:
  • 100 gr zahar,
  • 1 ou,
  • vanilie,
  • coaja de lamaie
  • 250 gr faina 00,
  • o lingurita de praf de copt
  • 70 ml ulei de floarea soarelui
  • 2 linguri de lapte
  • Pentru straturile tortului:
  • 1.gem de piersici
  • 2.crema patisera:500 ml lapte,80 gr faina,100 gr zahar,vanilie
  • 3.5 piscoturi faramitate
  • 4.fistic macinat,sau migdale macinate
  • 5.piersici din compot taiate cubulete,scortisoara.
  • 6.umplutura:2 oua,100 gr zahar,100 gr faina,praf de copt,vanilie,fistic sau migdale macinate,2 linguri de lapte,70 ml ulei de floarea soarelui
  • 7.3 piscoturi intregi,fistic macinat sau migdale
  • 8.felii de piersici subtiri si aranjate ca flori.
  • 9.Pentru frunze cateva felii de kiwi
  • 10.gelatina,zahar praf.
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort inima Parisina:

La inceput am lucrat in 3 faze:

1. Baza de biscuite: 1 ou,100 gr zahar am amestecat cu o furculita, vanilia, coaja de lamaie, apoi 2 linguri de lapte, 250 gr faina cu putin praf de copt, apoi uleiul si am lucrat cateva minute pana a devenit ca o minge. Am lasat la odihnit in frigider 30 minute in folie transparenta. Apoi am intins-o chiar de doua ori am incercat in forma mea de inima tapetata cu ulei si faina. Am facut gauri cu furculita.

2. Am uns cu cateva linguri de gem de piersici baza.

3. Am pregatit crema patisera(fara oua). Am amestecat zaharul cu faina si vanilia, apoi am amestecat cu laptele (eu am avut lapte de migdale cu fistic) si am pus pe foc pana s-a ingrosat. Apoi am turnat peste tort.

4. Am faramitat niste piscoturi si pus peste crema,plus niste fistic.

5 .Am taiat cubulete piersicile si asezat peste tort. Apoi scortisoara.

6. Am pregatit umplutura ca la pandispan:Am separat cele 2 oua,albusurile le-am baut spuma cu sare si 100 gr zahar,galbenusurile le-am amestecat cu uleiul de floarea soarelui si amestecat la albusuri,am dat prin sita faina,praful de copt si niste fistic. Am turnat peste piersici.

7.Am pus iar ceva fistic si 3 piscoturi inmuiate putin.

8.Am pus la cuptorul preincalzit la 180 grade, 40 minute.

9.Am asezat felii de piersici ca flori si felii de kiwi ca frunze.

10.Am pregatit gelatina dupa intructiunile de pe plic,apoi am turnat peste fructe si zahar pudra peste tot.

11.Se lasa la racit bine si odihnit chiar o noapte daca se poate,oricum nu e bine sa-l taiati cald pentru s-ar putea sa curga crema,trebuie sa se odihneasca bine.

Pofta mare mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort inima Parisina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort caucazian