Tort jucăuş

de botcrina in Torturi, 27 Iul 2014 | 3054 vizualizari

 

Acest tort l-am făcut când a împlinit fiul meu 4 ani pe data de 12.11.13 şi a fost foarte încântat.

 

INGREDIENTE

  • 8 ouă
  • 8 linguri de zahăr
  • 8 linguri de făină
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 100 g de finetti
  • 300 ml frişcă
  • 100 g dulceaţă de afine
  • 3-4 cuburi ciocolată pentru decor
  • fulgi de fistic pentru decor
  • bezele
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort jucăuş:

Într-un bol separăm albuşurile de gălbenuşuri, apoi peste gălbenuşuri punem praful de copt stins cu câteva picături de oţet şi mestecăm bine, după care le dăm la o parte.

Batem albuşurile spumă tare, adăugăm sarea şi zahărul în ploaie, apoi  gălbenuşurile şi făina cernută îîn prealabil.

Cu ajutorul unei spatule amestecăm uşor de jos în sus pentru ca să nu se lase.

Într-o tigaie aranjăm hârtie de copt şi turnăm compoziţia în tavă.

Dăm tava la copt aproximativ 30 de minute la 180 de grade.

Frecăm fientti-ul până devine foarte cremos, apoi batem 100 ml frişca şi o amestecăm cu crema de finetti. Crema astfel obţinută va fi folosită la umplerea tortului.

Scoatem tortul şi îl lăsăm la răcit, după care îl  tăiem în două şi umplem cu crema de mai sus.

Pentru decor batem şi restul de frişcă pe care apoi o amestecăm cu dulceaţă de afine. Acoperim tortul cu această cremă şi presărăm deasupa fulgi de fistic, bucăţi de ciocolată şi aranjăm frumos  bezele pe margini.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort jucăuş" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

botcrina 1

29.07.2014, 09:35

Multumesc Anca!

botcrina 1

29.07.2014, 09:36

Multumesc Mamaie!

botcrina 1

29.07.2014, 09:37

Multumesc Daniela!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort pt copii cu doua feluri de ciocolata