Tort "Nemo"

de Criss in Torturi, 7 Ian 2011 | 5185 vizualizari

 

Ca orice copil, Alex adora desenele animate. Pestisorul Nemo este unul din personajele lui preferate. Trebuie sa recunosc ca si mie imi place filmuletul si am urmarit de mai multe ori aventurile nazdravanului pestisor.
Astfel, m-am gandit sa-i fac o bucurie, un tort surpriza cu personajul preferat. Cel mai tare ma bucur ca lui Alex i-a placut tare mult tortuletul. Este primul meu tort de acest gen, asa ca va rog, fiti indulgente. :)
Anemonele, iarba de mare si Nemo au fost facute din pasta de lapte praf, restul ornamentelor fiind de ciocolata.

 

INGREDIENTE

  • Blatul:
  • -6 oua
  • -8 linguri zahar
  • -2 linguri apa
  • -2 linguri ulei
  • -6 linguri faina
  • -3 linguri cacao
  • -1 praf de copt
  • Crema:
  • -250 g mascarpone
  • -400 ml cremme patisserie
  • -4 galbenusuri
  • -150 g zahar  
  • Jeleul de afine:
  • -500 g afine
  • -160 g zahar
  • -300 ml apa
  • -1 budinca de vanilie
  • Decoruri din pasta de lapte praf si ciocolata.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Nemo":

Pentru blat:

Galbenusurile se freaca cu zahar, vanilie, apa si ulei pana devin albe si spumoase. Se adauga faina amestecata cu cacao si praf de copt si in final, cu lingura amestecand de sus in jos se adauga albusurile batute spuma tare. Se coace blatul pana trece testul cu scobitoarea.

Pentru crema:

Galbenusurile se amesteca cu zaharul, pe baie de aburi pana se topeste zaharul. Se lasa sa se raceasca in frigider. Mascarpone se bate cu mixerul si se adauga crema de galbenusuri. Separat se bate frisca, apoi se adauga crema cu mascarpone.

Pentru jeleul de afine

Afinele amestecate cu zahar si 100 ml apa se pun la fiert. In momentul in care incep sa fiarba, se toarna praful de budinca amestecat cu restul de apa.

Blatul l-am taiat in 3 , am insiropat fiecare blat cu siropul lasat de afine, amestecat cu zahar, apa si putina visinata.  Pe primul blat am pus jumatate din jeleul de afine, crema, blat, jeleu crema, blat si deasupra am acoperit cu frisca. Am pus un strop de colorant albastru si am facut marea in care am asezat scoici, pestisori de ciocolata, anemone si iarba de mare dinlapte praf si pe Nemo, evident. :) Tot cu frisca albastra, batuta bine am decorat si marginea tortului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Nemo"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de ciocolata, mascarpone cu lamaie si fructe de padure