Tort 'Pescar'

de diana_k in Torturi, 26 Aug 2010 | 8012 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat de cacao din
  •  6 oua,
  • 12 linguri de zahar,
  • 50ml ulei ,
  • 50ml lapte,
  • cacao,
  • 1 plic praf de copt,
  • 10 linguri faina
  • crema  de ciocolata
  • 4 oua,
  • 8linguri de zahar,
  • 100g ciocolata,
  • 2 linguri finetti,
  • 400ml frisca,
  • 2 linguri zahar pudra ,
  • visine
  • sirop
  • 500ml apa,
  • zahar dupa gust,
  • 100ml zeama de la visine
  • pt ornat
  • 400 ml frisca mixata cu 2 lingurite zahar pudra si figurine din ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort 'Pescar':

blat...stiti voi...albusurile batute spuma cu zaharul, se pun galbenusurile, laptele , uleiul, cacaoa, faina si praful de copt.Se toarna aluatul in tava tapetata cu hartie de copt.  Rece se taie in 3 felii.

crema....se pun ouale cu zaharul intr-o cratita pe aburi si se bat cu telul in forma de para pana se ingroasa bine crema. Se da deoparte si se adauga ciocolata bucatele, se amesteca bine pana se topeste si se lasa crema la racit.
Frisca se bate bine cu zaharul pudra, se adauga treptat crema rece si cioclata finetti.

asamblare  In tava cu inel se pune o felie de blat, se insiropeaza bine, se presara visine scurse bine de zeama,  se pune jumatate din crema, apoi se acopera cu cel de a doua felie, se insiropeaza, se presara visine si se intinde crema.
Deasupra am intins un strat de  frisca si am dat tortul la rece, eu l-am lasat pana a doua zi cand am detasat incet inelul, am prasarat cacao si l-am ornat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort 'Pescar'" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort Dobos