Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult
Preparat pentru nepoata mea cu ocazia zilei de nastere.
Aluatul:
Se despart albusurile de galbenusuri, albusurile se pun in frigider pentru 30 minute. Galbenusurile se lasa in odaie. Se bat galbenusurile cu 1 pahar zahar, se adauga 200 ml ulei, cacaoa, mierea si 1 pahar faina si praful de copt. Albusurile se bat cu un virf de cutit de sare si cu 1 pahar de zahar. Se adauga albusurile in galbenusuri si se amesteca usor adaugand restul de faina. Se coc 4 blaturi patrate 30 pe 30 cm. la temperatura de 180 gr pentru circa 30 minute.
Crema 1:
Se bate smantina cu 2 pahare de zahar, pina devine groasa, apoi se adauga vanilia.
Cu aceasta crema se ung blaturile racite si stropite cu sirop.
Crema 2 este pentru decorarea tortului. Se dizolva ciocolata cu laptele si untul pe aburi. Cand totul e omogen se intinde pe tort, taiat in forma de pian.
Claviatura la pian se face din ciocolata alba si neagra si zahar pudra.
Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult