Tort "Rolling Stone"

de angyb in Torturi, 2 Oct 2012 | 5195 vizualizari

 

zilele trecute a fost ziua de nastere a unei prietene care este inebunita de muzica rock am hotarat sa ii fac un tort cu simbolul grupului Rolling stone!!!!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 12 linguri de faina alba
  • 1 plic de drojdie pt.dulciuri
  • Crema:
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 1 oua
  • 3 linguri de zahar
  • 400 ml lapte
  • 500 ml frisca
  • 50 g ciocolata alba
  • Glazura:
  • 250 g ciocolata menaj
  • 150 g unt
  • martipan
  • 100 g ciocolata alba
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Rolling Stone":

Blatul: separam ouale. Albusurile le batem spuma cu un varf de sare, dupa care adaugam zaharul si continuam sa le batem pana cand devin o spuma tare. Adaugam galbenusurile ,faina amestecata cu drojdia amestecand cu o lingura de lemn de sus in jos. Compozitia obtinuta o turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor preincalzit la 180 de grade aproximativ 45 de minute pana cand trece testul cu scobitoarea.

Crema: Amestecam praful de budinca cu oul ,zaharul si 100 ml de lapte. Restul de lapte il punem la fiert .Cand laptele incepe da fiarba adaugam amestecul de budinca amestecand mereu pana cand se ingroasa. Acoperim crema obtinuta cu folie alimentara si o lasam sa se raceasca.

Batem spuma frisca dupa care adaugam cate o lingura de crema amestecad mereu.La sfarsit adaugam si ciocolata alba rasa.

Glazura: topim pe baie de abur ciocolata menaj impreuna cu 100 g unt si o lasam sa se raceasca.

Taiem blatul in trei si intindem crema intre cele trei foi obtinute dupa care turnam deasupra glazura de ciocolata.

Pentru a realiza gura de martipan taiem din hartie de copt un sablon cu partea rosie ,intindem o foaie subtire de martipan (http://www.bucataras.ro/retete/martipan-36604.html) si taiem cu un cutit ascutit forma dorita . Pentru partea alba topim pe baie de abur 100 g ciocolata alba cu 50 g unt si decoram cu un posh cu varful subtire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Rolling Stone"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema ole de vanilie si ciocolata