Tortellini cu carne

de Anamaria7 in Tortellini, 24 Aug 2009 | 18127 vizualizari

 

Mie mi se pare ca in comert sunt cam scumpicele tortellini astea pentru cate Euri au si cat de putina umplutura :P Asa ca am decis sa mananc macar o data asa ceva, dar preparat acasa! :D Bine spus macar o data, dureazaaa pana le formezi, dar merita.

 

INGREDIENTE

  • 300g faina
  • 3 oua
  • praf de sare
  • o conserva de carne sau orice carne fiarta maruntita, eventual condimentata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortellini cu carne:

Ingredientele se amesteca formand un aluat ce se framanta cca. 20 min (cu MP, programul pentru paste).

Pe o suprafata presarata cu faina se intinde o foaie foarte subtire. Cu un pahar cu gura data prin faina se taie cercuri de aluat. Pe fiecare se asaza o bucatica de carne (nu pe mijloc, ci intr-un semicerc), apoi cu o pensula inmuiata in apa se unge marginea opusa partii unde se afla carnea si se impatura peste aceasta formandu-se un semicerc. Capetele acestuia se lipesc bine. De aici, forma mai poate fi modificata putin, dupa dorintele fiecaruia.

Se fierb in apa cu sare si putin ulei pentru a nu se lipi (se adauga cand apa incepe sa fiarba). Apoi se trec printr-un jet de apa rece.

TIPS-URI

1

se orneaza cu verdeata pe deasupra

2

se servesc in special cu sosuri albe

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortellini cu carne" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Margueritte cu somon afumat