Tortellini integrali cu sos de rosii

de Oana in Tortellini, 30 Apr 2010 | 10805 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru umplutura:
  • 200 g carne tocata
  • un morcov mic
  • o ceapa
  • jumatate de ardei gras rosu
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • Pentru aluat:
  • un ou
  • faina integrala de secara
  • un praf de sare
  • Pentru sos:
  • o ceapa
  • o cana cu suc de rosii
  • o cana cu supa de legume
  • sare
  • piper
  • usturoi granulat
  • cimbru
  • parmezan ras
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortellini integrali cu sos de rosii:

Se pregateste mai intai carnea. Morcovul, ceapa si  ardeiul gras se maruntesc la robot, apoi se amesteca cu carnea tocata si se pun pe foc. Nu este nevoie sa se adauge ulei sau apa, legumele si carnea isi vor lasa apa suficienta si se vor inabusi foarte repede. Se adauga sare si piper, se acopera cu un capac si se lasa pe foc pana scade zeama de tot, amestecand din cand in cand. Dupa ce se opreste focul se adauga patrunjelul tocat fin si se lasa la racit.

Intre timp se pregateste aluatul pentru tortellini. Se bat oul cu sare si se adauga faina, apoi se framanta un aluat mai tare, nelipicios. Pe asa infainata se intinde o foaie subtire si se decupeaza cercuri cu un pahar. Se pune cate putina carne in fiecare cerc se ruleaza cu grija, ungandu-se cu apa aluatul acolo unde se imbina (cu o pensula). Ruloul format se indoaie si se lipesc capetele.

Se pune o oala cu apa la fiert, se adauga sare, iar cand clocoteste se da focul mic si se adauga tortellini. Se lasa sa fiarba pana cand se ridica toti la suprafata, apoi se scot cu o spumiera.

Intre timp, ar fi bine sa aveti si sosul pregatit, sa scoateti tortellinii si sa-i puneti direct in sos.

Pentru sos: ceapa se taie julien, foarte fin si se inabuseste cu supa fierbinte pana se inmoaie, apoi se adauga sucul de rosii si condimentele dupa gust. Se adauga apoi tortellini si se mai lasa 5 minute la foc mic.

In momentul servirii se presara cu parmezan ras.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortellini integrali cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

nadina73 1

03.05.2010, 09:57

felicitari oana arata si bine si cu siguranta au fost grozave asa ca dau si 5 furculite

mena29 1

03.06.2010, 00:22

Ce bine arataam dat si furcu 5

Bya Ralu 1

07.01.2013, 21:52

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paste cu sos de rosii reteta clasica italiana, simpla si delicioasa