Tortulete de orez cu inima de bacon si mazare

de GretaRachita in Aperitive / Garnituri, 18 Ian 2014 | 2625 vizualizari

 

Sau nevoia mea de eleganta...Sunt zile in care am o nevoie enorma de eleganta. Nu ma intereseaza comoditatea, vreau doar sa ma simt eleganta, sa port o pereche de pantofi cu tocuri cat mai inalte, o rochita eleganta, simt nevoia sa ma machez, sa ies in locuri elegante, sa intalnesc persoane elegante, sa vorbesc in mod elegant. Sunt zile si momente in care am o mare pofta de eleganta.
In seara aceasta vroiam sa asez in farfuria mea ceva elegant, dar in acelasi timp ceva bun, gustos. De aceea am ales aceste mici tortulete de orez.

 

INGREDIENTE

  • 200 g orez
  • 1 plic de sofran
  • 1/2 ceapa
  • 1/2 pahar de vin
  • 1 patratel de unt
  • 1 lingurita de ulei extravirgin de masline
  • 150 g mazare
  • 200 g bacon dulce taiat cubulete
  • 2 dovlecei micuti verzi
  • 100 g branza de tip provola (sau cascaval afumat)
  • parmezan
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortulete de orez cu inima de bacon si mazare:

Inainte de toate am pregatit mazarea. Am prajit putin in tigaie baconul (fara a folosi ulei); am adaugat mazarea congelata si am lasat-o cateva minute cu baconul amestecand din cand in cand. Am adaugat un polonic de supa de legume si le-am lasat pe foc circa 10 minute, astfel incat sa devina moale dar nu prea fiarta. Am sarat si piperat. 

Am taiat dovlecelul verde in felii subtiri (cu partea larga a unei razatoare) si le-am copt pe gratar. Intr-o cratita cu maner lung am pus uleiul, putin unt si am calit putin ceapa tocata marunt (ceapa trebuie sa aibe o culoare usor galbuie, nu maronie. Se caleste la foc foarte incet). Am calit orezul, am adaugat vinul si l-am lasta sa se evapore. Am adugat din cand in cand supa de legume si am amestecat. Cand orezul era pe jumatate fiert am adaugat sofranul dizolvat in supa. Am oprit fierberea orezului cand bobul nu era inca foarte moale (al dente). Am adaugat putin unt, parmezan si am amestecat.

Am folosit forme in silicon, cele ce se folosesc si pentru muffins sau cupcakes. In fiecare forma am pus doua felii de dovlecel, in cruce, o lingura de risotto, mazare cu bacon, 2 cuburi de provola si am inchis tot cu orez. Deasupra am presarat putin parmezan. Le-am dat la cuptor preincalzit, ventilat, la 160 grade, circa 30 minute.

Le-am scos de la cuptor si din forme si...iata elegantele mele tortulete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortulete de orez cu inima de bacon si mazare" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (6)

MotanLaOale 1

19.01.2014, 09:58

Ina 1

21.01.2014, 15:17

Bun o fi preparatul, dar mie mi-au ramas ochii la bucataria ta

GretaRachita 1

21.01.2014, 23:41

Iti multumesc Ina. E universul meu. Locul pe care il iubesc la maxim

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv cu foietaj si bacon