Trandafir cu mere

de Mikiluca in Prajituri, 7 Oct 2014 | 2758 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3mere;
  • 400g aluat foietaj;
  • 6linguri zahar;
  • 2linguri scortisoara;
  • zeama de la o jumatate de lamaie.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trandafir cu mere:

 Se scot cotoarele la mere,se taie apoi felii subtiri. Se pun intr-o cratita si se acopera cu apa. Adaugi 2linguri de zahar si zeama de lamaie si se pun la fiert. Cand incep sa fiarba,se mai dau 2 clocote si se da deoparte. Punem apoi pe un prosop absorbant si lasam sa se raceasca. Intindem aluatul si presaram restul de zahar si scortisoara. Taiem fasii de 1,5 cm latime si punem feliile de mar usor suprapuse. Apoi se ruleaza cat mai strans. Eu le-am infipt si cate o scobitoare ca sa fiu sigura ca nu se desfac la copt. Se dau la cuptor pana se rumenesc. Se pudreaza cu zahar.

TIPS-URI

1

ca sa nu se umfle prea rau aluatul la copt se ma intinde putin cand s-a dezghetat;

2

se infige cate o scobitoare ca sa nu se desfaca .

Daca ti-a placut reteta noastra "Trandafir cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pariziene cu mere " pentru ceaiul de la ora 5"