Trandafirasi cu mere

de Patty in Mancare copii, 12 Mai 2016 | 3908 vizualizari

 

Fetita mea este foarte incantata de acesti trandafirasi cu mere care pot sa-i pun si in cutiuta de sandwich de la gradinita.

 

INGREDIENTE

  • 400 grame aluat foietaj;
  • 4 mere rosii;
  • 4-5 linguri dulceata;
  • 6-8 linguri zahar;
  • 1-2 linguri de condiment "Placinta de mere" de la Kotanyi;
  • zeama de la 1 lamaie;
  • 50-75 ml apa;
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trandafirasi cu mere:

Pentru inceput vom decongela aluatul de foietaj cu circa 1 ora inainte de preparare. Apoi ne vom ocupa de mere:le spalam bine, le taiem in jumatate, le scoatem cotorul si le taiem in felii foarte subtiri.

Intr-o cratita vom aseza feliile de mere, vom presara zaharul si vom adauga zeama de lamaie si apa cat acopera merele. Punem cratita la foc potrivit,iar cand incepe sa fiarba oprim aragazul si dam vasul la o parte. Cu ajutorul unei spatule scoatem feliile de mar pe un prosop de hartie, cu mare grija.

Aluatul decongelat se intinde pe blatul de lucru, se taie fasii de circa 10 cm,se unge cu dulceata si se presara cu condiment "Placinta de mere" de la Kotanyi. Pe fiecare fasie de aluat se aseaza suprapuse felii de mar si se ruleaza cu grija cat mai strans. Fiecare trandafiras se pune intr-o tava speciala de briose si se introduce la cuptorul preincalzit pentru circa 25-30 minute la foc potrivit. Cand sunt gata, se scot si se pudreaza cu zahar pudra.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Trandafirasi cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

AndrutzaP 1

13.05.2016, 09:53

Buni si foarte frumosi!

marcela1979 1

13.05.2016, 17:16

sunt buni si pentru noi nu numai pentru copii

Rocsi 1

13.05.2016, 21:15

Ce buni!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Coronita de branza cu mamaliguta