Trio de humus reteta

de Ksenya in Mancaruri de post, 22 Mar 2017 | 8151 vizualizari

 

 Humus reteta
 
O reteta de humus in trei culori. Fiecare culoare are gustul sau. Ideala pentru mese festive, post si nu numai.    
Retete de post economice

 

INGREDIENTE

  • Humus reteta
  • 1 cana de năut fiert
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 linguri de tahini
  • 2 cătei usturoi curatati
  • un praf de curcuma
  • tabasco dupa gust (optional)
  • 100 de grame de măsline verzi fără samburi
  • 1 morcov potrivit fiert si curatat
  • 1 sfecla rosie mica fiarta si curatata
  • sare dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trio de humus reteta:

 

Humus reteta

 Rețeta de bază pentru pregătirea trio-ul este Humusul clasic.

Se amestecă năutul fiert cu uleiul de masline, tahina, sucul de lamaie, cățeii de usturoi zdrobiti, apoi se potriveste gustul cu sare.

 Imparte amestecul în trei părți egale, în trei boluri separate.

  Pentru primul preparat, facem un piure cu ajutorul unui blender, din măsline și se adaugă la amestecul de năut.

Pentru al doilea, procedam la fel, transformam morcovul in piure si il amestecam la al doilea bol cu naut, adaugam un pic de curcuma.

  În cele din urmă, pentru al treilea preparat, sfecla o transformam in piure si o adaugam in bolul al treilea, adaugam o picatura de Tabasco dupa gust .

Se amestecă bine fiecare preparat inainte de servire.  

Se serveste pe bruschette, cu focaccia sau lipii. In functie de gust, se stropeste cu putin ulei de masline si se presara putina salvie.  

  Sper ca va este de folos! Pofta buna!  

TIPS-URI

1

Pune nautul cu o zi inainte la hidratat in apa.

2

Poti adauga curry, chimen, boia de ardei dulce sau iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Trio de humus reteta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fasole facaluita