Turte

de Julie in Piine, 18 Mar 2011 | 14774 vizualizari

 

Ti-e dor de mirosul de turte calde, umflate, rotunde,minunate, asa cum cocea pe plita bunica sau mama? Vrei sa simti din nou mirosul imbietor in toata casa? Nu-ti ramane decat sa intri in bucatarie si sa te pui pe framantat! Daca nu ai curajul necesar...dar vrei sa-ti satisfaci totusi pofta...iata un motiv destul de bun sa-ti bucuri bunica sau mama cu o vizita. Ia-ti o zi libera si petrece-o in mirosurile copilariei,depanand amintiri alaturi de fiintele dragi. Ce poate fi mai placut? Ce zici? Ti-am facut pofta de bucatarit sau de o vizita? :)

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina,
  • 300 ml apa calduta, 
  • 15 g drojdie proaspata,
  • 1/2 lingurita sare,
  • 3 linguri ulei.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turte:

Faina se cerne  intr-un bol; se face o adancitura in mijloc si se adauga sarea, uleiul si drojdia dizolvata in putina apa. In continuare se adauga restul de apa, putin cate putin si se framanta aluatul pana cand se desprinde de pe maini. Se lasa la dospit aprox. o ora, in loc cald. Se dau forma turtelor si se coc pe aragaz ,intr-o tigaie antiaderenta din teflon. Pentru un gust mai bogat ,turtele se pot umple cu branza rasa.
Pur si simplu minunate! Nu ai cum sa refuzi asa ceva!

Daca ti-a placut reteta noastra "Turte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

kamy 1

20.03.2011, 15:38

Julie 1

20.03.2011, 15:58

pofta buna tuturor! si multumesc de voturi!

adry88 1

26.05.2011, 12:04

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Schiacciata