Turtele copilariei

de ianculubita in Dulciuri, 11 Iul 2013 | 25473 vizualizari

 

Am avut zilele trecute o incarcatura emotionala periculoasa tare!!!
Printre multe alte amintiri,au fost si acele turte pe care ni le facea mama atunci cand aveam pofta de ceva dulce;care sunteti mai mici,nu stiti despre ce e vorba si cred ca nu se faceau in toate regiunile din tara;asa ca hai sa va spun cum se fac.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 lingurita sare
  • 1 cubulet de drojdie
  • 1 cana lapte caldut
  • zahar pudra pentru ornat
  • 3-4 linguri ulei
  • ulei pentru prajit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turtele copilariei:

Facem un aluat de paine din faina,sare,drojdia dizolvata cu putin lapte caldut,amestecam adaugand cate putin lapte pana devine un aluat lipicios,stropim cu cate putin ulei,framantam pana nu se mai tine de palme si lasam sa creasca acoperit

Rupem din aluat cate o bucata,o aplatizam in palme sau cu sucitorul pana ce turta ajunge la grosimea unui deget(sa nu fie prea groasa);punem turta in mult ulei incins,o prajim pe ambele parti,o scoatem pe farfurie si presaram zahar pudra;eu am pus si parmezan pe cateva.

Se pot servi alaturi de o cana cu lapte sau iaurt

Daca ti-a placut reteta noastra "Turtele copilariei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

iry-gabriela 1

11.07.2013, 23:36

eu le prajesc dar fara ulei...sunt super de bune!

ianculubita 1

12.07.2013, 07:50

andradegl 1

04.07.2014, 15:40

au iesit foarte delicioase :* va multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarte Tatin