Turtite cu branza si chimen la tigaie

de Valclaudia in Piine, 5 Iul 2015 | 3937 vizualizari

 

Sunt atat de gustoase! Va astept la masa....

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • cca 500 ml apa calduta
  • 250 gr. branza proaspata (italieneasca- pentru salate,de la Lidl)
  • 1 lingura seminte de chimen
  • 1 cub drojdie proaspata (25 gr)
  • 1 lingura rasa de sare
  • 1 lingurita rasa zahar tos
  • 50 ml ulei de masline
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turtite cu branza si chimen la tigaie:

Faina se cerne pe un ziar.

In castronul de lucru punem drojdia, sarea, zaharul, branza si semintele de chimen.

Adaugam apa calduta, apoi punem faina, lingura cu lingura si framantam.

Din cand in cand mai picuram ulei de masline, astfel ca la final vom obtine un aluat elastic, nelipicios, case se desprinde de pe maini.

Lasam aluatul la dospit cel putin o ora, pana isi dubleaza, chiar tripleaza volumul.

Punem tigaia antiaderenta la foc, o lasam sa se incinga bine.

Pe masa de lucru infainata intindem aluatul, de cca 1 cm.

Decupam cercuri de marimea dorita, impungem din loc in loc cu furculita sa nu se umfle prea mult in tigaie si le coacem pe ambele parti pana se rumenesc.

Servim turtele simple sau unse cu unt, alaturi de un pahar de suc de rosii...

Delicioase!!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Turtite cu branza si chimen la tigaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Melci cu branza si chimen