Urzici cu usturoi si lapte

de Criss in Mancaruri de legume, 6 Apr 2011 | 13262 vizualizari

 

Daca tot am fost sambata la padure am cules si o plasa de urzici. Nu-mi mai simteam degetele de la mana dreapta :) dar ce mai conteaza? Am petrecut o zi in natura, ne-am distrat, ne-am simtit bine.
Bineinteles ca pe langa faptul ca am cules urzici, ne-am si jucat si plimbat prin padure si pe la zoo.
Sambata seara am preparat si urzicile, care se fac foarte usor si in foarte multe feluri. In perioada aceasta e bine sa consumam cat mai multe urzici, spanac, "buruieni". :) Urzicile sunt o sursa bogata de fier, au proprietati tonice, antioxidante, detoxifiante.
Mie nu-mi plac decat facute cu lapte, la fel cum gatesc si spanacul.

 

INGREDIENTE

  • -1 plasa de urzici :) (nu le-am cantarit dar cred ca era mai mult de 500 g)
  • -500 ml lapte
  • -3 linguri faina
  • -2 linguri ulei
  • -2 bucati usturoi (se poate si mai mult)
  • -sare dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Urzici cu usturoi si lapte:

Urzicile se oparesc ( eu le-am fiert vreo 5 minute). Se pun intr-o strecuratoare sa se scurga, apoi dupa ce s-au racit se toaca marunt. (Eu le-am tocat cu mixerul vertical). Din ulei, faina, lapte se face un sos bechamell, in care se pun urzicile, usturoiul zdrobit si sarea dupa gust. Se fierbe 5 minute amestecand in continuu sa nu se prinda. Se serveste cu ochiuri, snitele, chiftele, etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Urzici cu usturoi si lapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Criss 1

12.04.2011, 18:51

Multumesc Sylvia.

Cris2711 1

27.04.2011, 20:47

sa-ti traiasca baietelul

adry88 1

26.05.2011, 16:47

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Urzicute scazute