Varză călită cu costiță afumată ~ Reteta nr. 100

de robert_b in Porc, 4 Mai 2015 | 8055 vizualizari

 

Am ajuns si eu reteta 100! Sunt foarte fericit!
Sunt alaturi de voi aproape de un an si vreau sa va spun ca sunteti minunati, toti! >:D

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe
  • 1 kg varza noua
  • 300 g costita afumata
  • sare
  • piper macinat
  • cimbru
  • 1 lingura bulion
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varză călită cu costiță afumată ~ Reteta nr. 100:

Curatam cepele si le tocam cubulete. Apoi intr-o cratita punem putin ulei si adaugam ceapa. Lasam la calit circa 5 minute.

Dupa ce ceapa s-a calit, adaugam varza tocata julien, si mai lasam putin sa se inabuse. Intre timp intr-o tigaie separat prajim in putin ulei costita afumata. O scoatem din tigaie pe o farfurie.

Peste varza adaugam o cana de apa,ca aceasta sa incepa sa fiarba si adaugam sarea, piperul si cimbrul. Amestecam. Dupa 10 minute, daca apa s-a evaporat mai punem putina si adaugam costita prajita si bulionul.

Mai lasam la calit 20-25 de minute, acoperita cu un capac.

Stingem focul, garnisim cu putina verdeata proaspata si servim!

       

       

       

TIPS-URI

1

In loc de bulion puteti pune rosii proaspete sau din conserva

2

Eu am adaugam si cativa carnaciori

Daca ti-a placut reteta noastra "Varză călită cu costiță afumată ~ Reteta nr. 100" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Varza calita cu carnita de la borcan