Varza cu carnati si ardei copt

de Andra_Constantinescu in Porc, 21 Sep 2016 | 3851 vizualizari

 

Este o mancare tare buna, mai ales daca o serviti cu mamaliguta. Pentru reteta m-am inspirat de la Merisor.

 

INGREDIENTE

  • o varza alba (1,8 kg);
  • 500 g carnati de porc;
  • 150 ml ulei;
  • o ceapa mare alba;
  • un ardei gras portocaliu;
  • sare;
  • o lingurita de boia de ardei dulce;
  • 600 g ardei kapia + o lingura de sare grunjoasa;
  • 4 rosii mari;
  • o foaie de dafin;
  • cateva boabe de piper;
  • apa;
  • o legatura de marar verde.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza cu carnati si ardei copt:

Varza se curata de primele 2-3 foi (daca sunt deteriorate sau ofilite), se spala, se taie pe jumatate, apoi se taie marunt.

Carnatii se taie in felii si se calesc in ulei intr-o cratita.

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca.

Ardeiul  gras se curata de cotor si seminte, se spala si se taie marunt.

Peste carnati se pun ceapa, ardeiul gras si putina sare si se calesc pana cand scade apa lasata de legume, dupa care se adauga varza, inca putina sare si o lingurita de boia de ardei dulce.  Se lasa la foc, amestecand din cand in cand pana ce scade aproape de tot apa lasata de varza, apoi se adauga apa cat sa acopere continutul cratitei. Se lasa la fiert in continuare si se mai completeaza cu apa daca este necesar.

Ardeiul kapia se spala si se coace la flacara aragazului, dupa care se pune intr-o cratita, se presara sare grunjoasa peste el si se acopera cu un capac pentru 10-15 minute. Dupa aceea se decojeste, i se indeparteaza cotorul si semintele si se spala.

Rosiile se spala, se decojesc si se dau prin robot impreuna cu ardeiul copt, apoi se pun peste varza cand aceasta s-a fiert, impreuna cu o foaie de dafin si cateva boabe de piper. Se mai clocotesc cateva minute, dupa care se ia cratita de pe foc si se adauga mararul verde (spalat si tocat).

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza cu carnati si ardei copt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Muschi de porc aromat in vasul de lut