Varza cu ciolan la cuptor

de T I M E A in Porc, 14 Ian 2014 | 19163 vizualizari

 

Imi place varza sub orice forma si iarna si vara si acra si dulce si cruda si gatita. Ati inteles, imi place varza :)

 

INGREDIENTE

  • 1 varza mai mare
  • 1 ciolan de porc afumat
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • sare
  • piper
  • cimbru uscat
  • marar uscat
  • 2 cani zeama de varza (moare de varza)
  • 1-2 cani apa
  • 300 ml suc de rosii
  • cateva feliute de slanina
  • 3 -4 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza cu ciolan la cuptor:

Punem apa la fiert intr-un vas mai mare in care adaugam putina sare. Cand fierbe apa punem ciolanul si lasam sa fiarba pana se inmoaie (aprox 45-60 min).

In acest timp ne ocupam de varza. Taiem varza, o punem intr-un bol, o saram si lasam  asa 20-30 min.

Curatam ceapa si morcovul, le tocam marunt si le punem la calit in 2 linguri de ulei. 

Luam ciolanul de pe foc si il portionam.

Eu am folosit pentru aceasta mancare un vas roman, insa se poate si in alt timp de vas fara nici o problema. 

Stropim fundul vasului cu putin ulei si asezam feliile de slanina.

Punem un rand de varza (stoarcem varza) si un rand de ceapa cu morcov, apoi asezam cateva bucati din ciolanul dezosat si condimentam. Punem restul de varza, ceapa si morcov si restul de carne si condimentam. 

Turnam 2 cani de zeama de varza si doua de apa (putem pune din apa in care a fiert ciolanul), punem capacul si dam vasul la cuptorul incins la 175-180 de grade timp de aprox 1 ora si jumatate.

Dupa ce s-a scurs acest timp scoatem din cuptor si turnam sucul de rosii si dam din nou la cuptor 30 de minute. 

Servim cald cu smantana.

Pofta mare!

 

TIPS-URI

1

Dupa o ora verificati daca varza e fiarta si daca da nu e nevoie sa o tineti atat de mult la cuptor, depinde foarte mult de varza

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza cu ciolan la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Varza la cuptor, cu rasol afumat