Varza cu miel, in vas de lut ( sau Mielul lui Becali =)) )

de Ina in Mancaruri cu carne, 21 Noi 2010 | 16417 vizualizari

 

Doua saptamani s-a rugat Costel de mine sa-i fac varza cu miel, dupa ce l-a auzit pe Becali ca a plecat de la meci sa manance la maica-sa berbecutz pe varza :D :))

 

INGREDIENTE

 

  • Coaste de miel
  • 2 verze mari
  • 3 cepe
  • 4 linguri cu bullion
  • Sare
  • Piper
  • Cimbru
  • Foi de dafin
  • O cana cu bors acru

 

Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza cu miel, in vas de lut ( sau Mielul lui Becali =)) ):

 

    Bucatile de coasta de miel se spala bine in apa rece.

    Varza se taie fideluta  si se framanta  in maini  cu sare , precum aluatul.

    Ceapa se taie marunt, se pune la calit in putin ulei, impreuna cu putina sare, piper si cimbru, iar cand devine aurie adaugam bulionul, o cana cu apa si lasam sa mai fiarba 4-5 minute.

    Dupa ce am lasat vasul de lut cca o ora in chiuveta plina cu apa, il limpezim si incepem aranjarea ingredientelor, astfel:  imprastiem pe fundul vasului  2-3 linguri de ceapa prajita cu bulion , apoi aranjam un strat consistent de varza, peste care tolanim bucati de coasta de miel. Punem in vas si 2-3 frunze de dafin. Reluam operatiunile  cu  asezarea unui strat de ceapa prajita, apoi varza si iar bucati de coasta, ultimul strat fiind de ceapa prajita si bulion.

    Adaugam o cana cu bors acru de casa punem capacul si dam la cuptor, la foc mic, pentru cca o ora, pana cand varza prinde o crusta aurie, iar carnea de miel se desprinde usor de pe coaste.

    Servim fierbinte, cu un ardei iute alaturi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza cu miel, in vas de lut ( sau Mielul lui Becali =)) )" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Varza cu carne de porc